Spoznajte Šariš na bicykli

Spoznajte Šariš na bicykli

Cyklopátranie Prešovským krajom vyvrcholí v Prešove a okolí

Mesto Prešov ako metropola Šariša ponúka veľa miest, ktoré stoja za návštevu. Na mnoho z nich sa môžete vydať na bicykli. A nielen v Prešove, ale aj v jeho okolí. Koľko toho stihnete navštíviť za päť hodín? Vyskúšajte to na piatom ročníku Cyklopátrania v sobotu 8. septembra so štartom v Prešove. Pripravené sú aj špeciálne úlohy pre deti!

Aktualizované: 7. 9. 2018

Malí, veľkí, nároční i menej zdatní cyklisti si opäť určite prídu na svoje. Cyklopátranie v Prešove a okolí uzavrie tohtoročnú sériu zábavno-poznávacích pretekov Cyklopátrania Prešovským krajom. Po skončení preteku sa uskutoční aj záverečné žrebovanie o rozmanité ceny.

V spolupráci s Dobré zo Slovenska sú počas tohto Cyklopátrania pripravené aj špeciálne úlohy pre deti (v sprievode rodičov), za ich splnenie získajú deti pekné ceny. V aplikácii Objavujme ich nájdete označené ikonkou DETI.

Štart: 8. 9. 2018 o 10.00 hod. Malá Marakaňa v Prešove (Miesto,  ktoré je častou zastávkou cyklistov v tesnej blízkosti cyklochodníka a športových areálov.)

Registrácia: 08:55 – 9.55 hod. na štarte

Cieľ: Malá Marakaňa v Prešove (čas návratu do 15.00 hod.)

cyklopatraci 2017

Čo môžete zažiť: Čaro Cyklopátraní Prešovským krajom spočíva v tom, že si ciele vašej cyklotúry vyberiete sami. Podľa kondície, schopností a záujmov. My vám ponúkneme 15 rozličných miest, z ktorých si môžete vybrať a zapojiť sa do súťaže. Súťažných 15 miest nájdete v aplikácii Objavujme deň pred pretekmi spolu s mapou a užitočnými informáciami.

K súťažným miestam bude určite patriť aj jeden z mnohých historických objektov v centre Prešova, ktoré je mestskou pamiatkovou rezerváciou už od roku 1950. Prešov je tiež výnimočný tým, že sa v jeho blízkom okolí nachádza až 6 hradov. Nechajte sa prekvapiť, ktorý z nich bude súťažný. Predstavíme vám aj miesta s krásnymi výhľadminezvyčajné rarity. Viete, že pod Lysou Strážou máme spievajúcu studničku aj bizarné skalné útvary tých najrozmanitejších tvarov? 

Počuli ste už o pikniku cisárovnej Sisi v Slánskych vrchoch? A viete, že jej obľúbeným drahokamom bol opál zo Slovenských opálových baní pri Prešove? Aj na tieto miesta sa môžete tešiť počas Cyklopátrania v Prešove a okolí.  

 Zverejnené súťažné miesta Cyklopátranie Prešov 2018. Podrobnosti v aplikácii Objavujme
Zverejnené súťažné miest...

Ako Cyklopátranie prebieha:

V každej lokalite má cyklista na výber 15 miest rôznej náročnosti s príslušnou bodovou hodnotou. Je len na ňom, akú taktiku, trasu a ktoré body/miesta si zvolí. K dispozícii má 5-hodinový časový limit (v cieli je potrebné byť do 15.00 hod.). Štart a cieľ je na spoločnom mieste.

Súťažiaci zbierajú súťažné body za jednotlivé navštívené miesta prostred­níctvom aplikácie Obja­vujme. V nej vždy deň pred štartom nájdu mapu lokality a na nej vyznačené súťažné miesta. Na štarte pretekov sa im v aplikácii otvorí možnosť lokalizácie (cez GPS). Na každom súťažnom mieste, ktoré navštívia, sa zlokalizujú v aplikácii a získajú tak súťažné body. Cyklisti s najvyšším počtom bodov a najlepším časom získajú zaujímavé ceny. Aplikácia je jednoduchá a navyše vám pomôže s orientáciou, vrátane mapy.

Stiahni si apku Objavujme, cez ktorú zbieraš body počas Cyklopátrania:

button-app-store web 2

logo JPG Google Play na web_objavujme
 

Registrácia: V deň konania pretekov (18. 8. 2018) na štarte od 8.55 hod. do 9.55 hod. 1.) Nezabudnite si pred registráciou stiahnuť aplikáciu Objavujme. 2.) Už deň pred pretekmi od 12.00 hod. v aplikácii nájdete pretek Cyklopátranie Levočské vrchy  aj s konkrétnymi 15 súťažnými miestami. Vytvoríte si ku preteku nick, cez ktorý budete súťažiť. 3.) Na registrácii nám nick nadiktujete, aby sme ho vedeli priradiť ku konkrétnemu cyklistovi. V prípade dvojice sa súťaží na jeden súťažný nick.

Štartovné: Dospelí (vrátane detí nad 12 rokov): 5 €, Deti: 3 €, Rodinné štartovné (2 dospelí a 2 deti): 15 €. Štartovné zahŕňa mapu, pitný režim, občerstvenie v cieli (jedlo, nápoj).

Kategórie: Ženské dvojice: súčet veku a) do 60 rokov, b) nad 60 rokov Mužské dvojice: súčet veku a) do 60 rokov, b) nad 60 rokov Zmiešané dvojice: súčet veku a) do 60 rokov, b) nad 60 rokov; Muži – sólo; Ženy – sólo a Detské úlohy (v sprievode rodiča/dospelej osoby)

SVS---cyklopatrania-2018---poster-WEB

Ceny: V každej kategórii sú ocenené prvé tri miesta. Zároveň za každé Cyklopátranie získa účastník jeden lístok so svojím menom v záverečnom žrebovaní o zaujímavé ceny! Počas štyroch cyklopátraní tak môže jeden účastník získať až 4 súťažné lístky v žrebovaní. Žrebujeme po Cyklopátraní v Prešove.

Kde parkovať:

Ideálne je zaparkovať na parkovisku pred športovou halou. Na parkovisko sa dostanete dvomi vchodmi - ak jeden bude zamknutý, druhý bude určite otvorený. Zaparkujte auto vzadu na vyznačenom mieste na mape a potom už len prejdete pár metrov pozdĺž cyklochodníka k Malej Marakani. 

mapa_parkovanie Cyklopatranie Presov

Mediálny partner: MTBIKER                  

Ďakujeme sponzorom: BirellDo­bré zo SlovenskaLi­moŠpes s. r. o, CTM Bikes

Pridajte sa k nám na Facebooku

Reportáž TV Markíza z Cyklopátrania v Prešove:

Upozornenie: Cyklopátrania prebiehajú na vlastnú zodpovednosť súťažiacich, za detských cyklistov zodpovedajú rodičia, resp. poverená osoba. Organizátor nepreberá zodpovednosť za škody na majetku alebo na zdraví súvisiace s cestou, pobytom a s účasťou pretekárov na podujatí. Účastník si uvedomuje riziká spočívajúce v nebezpečenstve vzniku škody alebo ujmy na zdraví, ktoré môžu vzniknúť účasťou na tomto podujatí. Všetci účastníci sú povinní zabezpečiť si individuálne zdravotné poistenie.

Cyklopátrači si vychutnali Levočské vrchy

Levočská dolina i samotné Levočské vrchy privítali cyklopátračov príjemným letným počasím. Vďaka tomu sa cyklistom otvorili nádherné výhľady na okolitú prírodu vrátane Vysokých Tatier.

Cyklopátrači objavili okolie Bardejova

V rekreačnej oblasti Mníchovský potok pri Bardejove sa stretla vyše stovka cyklistov, aby sa vydali spoznávať okolité prírodné, historické a kultúrne zaujímavosti.

Cyklopátrania 2018 odštartovali v Medzilaborciach

Piaty ročník Cyklopátraní Prešovským krajom odštartoval v Kalinove 30. júna. Napriek nepriazni počasia sa na štarte pred penziónom Ľudmila stretlo takmer 60 cyklistov, prišli dokonca cyklisti zo západného Slovenska

Tagy