Staň sa dobrodruhom a spoznaj Horný Zemplín

Staň sa dobrodruhom a spoznaj Horný Zemplín

Buď kreatívny a vyhraj skvelé ceny

Cieľom súťaže Staň sa dobrodruhom na Hornom Zemplíne je spoznávať známe i menej známe lokality tohto výnimočného územia, ktoré má svoje čaro aj v jesennom a zimnom období. Takýmto spôsobom chce Oblastná organizácia cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš v mladých ľuďoch budovať vzťah k miestu, v ktorom sa narodili. Dnešná doba totiž ponúka veľa možností na cestovanie a prax ukazuje, že mladí ľudia, ktorí z územia odídu za štúdiom či prácou, sa doň často vracajú iba príležitostne.

Súťaž, ktorú realizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZ a HŠ) s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR,  je určená pre prvý a druhý stupeň základných škôl.

V prvom prípade majú deti za úlohu nakresliť, resp. namaľovať pre nich najkrajšiu atraktivitu z územia Horného Zemplína, ktorú navštívili.

V druhom prípade zrealizujú v podobnom duchu video- alebo fotoreportáž, na ktoré potrebujú mať k dispozícii minimálne telefón. Jednoduché strihacie programy sú ľahko používateľné aj pre začiatočníkov. Fotoreportáž musí obsahovať aspoň päť snímok a videoreportáž by mala mať dĺžku do jednej minúty.

Okrem zaujímavých cien môžu účastníci súťaže získať množstvo podnetných informácií, z ktorých môžu čerpať nielen v škole, ale aj v osobnom živote. Táto súťaž predstavuje obrovský priestor v oblasti vzdelávania - spoznávanie rôznych kultúr, histórie i získavania vedomostí v prírodnej oblasti. Zároveň ponúka priestor na vzdelávanie aj samotnej OOCR-ke, ktorá prostredníctvom týchto obsahov môže objaviť nové atraktívne miesta v území.

V rámci aktuálneho ročného obdobia, ale i toho nadchádzajúceho máme tendenciu menej sa hýbať a svoj voľný čas trávime hlavne v pohodlí domova. Doba, ktorá nastala, však ukazuje, že aktívni ľudia majú viac energie a dokážu zvládnuť aj ťažšie prekážky. Psychické i fyzické zdravie je preto nutné udržiavať v dobrej kondícii. Aj touto súťažou chcem ľudí motivovať k pohybu.

Svoje diela (originál kresby/maľby na výkrese, sériu fotografií/video na DVD nosiči) nám spolu s identifikačnými údajmi (názov objektu/lokality, meno, priezvisko, vek, úplná adresa) zašlite na adresu Oblastná organizácia cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš, Malá Domaša 106, 094 02 Slovenská Kajňa. Uzávierka súťaže je 12. decembra 2020. Diela bude hodnotiť odborná porota. Ocenené budú prvé tri miesta v oboch kategóriách. Každý účastník získa od organizácie zaujímavé propagačné materiály.

Viac informácií získajú záujemcovia aj na webovej stránke www.hornyzemplin.sk v časti Aktuality.

stan sa dobrodruhom _baner