Súťaž pre fotografov CHOĎ A FOŤ!

Súťaž pre fotografov CHOĎ A FOŤ!

Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska pripravila pre širokú verejnosť fotografickú súťaž Choď a foť. Zapojiť sa môžu amatérski aj profesionálni fotografi. Spoločným motívom sú krásy a zaujímavosti severovýchodného Slovenska, teda Prešovského kraja. Pre víťazov sú pripravené zaujímavé ceny. 

Máme množstvo prírodných, kultúrnych aj historických zaujímavostí, ktoré lákajú turistov a samozrejme i fotografov. Fotosúťaž má ukázať tie miesta, ľudí a okamihy, ktoré fotografov zaujali a sú pre nich výnimočné. Aj takto môžeme verejnosti ukázať krásy kraja a lákať ich na návštevu,“ predstavil zámer súťaže riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

 

Prešovský kraj je mimoriadne fotogenický 

Súťaž začína príznačne 20. marca, v deň kedy dôjde k čiastočnému zatmeniu Slnka, a tak sa mnoho fotografov vyberie na lov za fotografickými zábermi. Koniec súťaže je naplánovaný na 5. september 2015. Víťazov vyberie odborná porota, ktorej predsedom bude známy fotograf Ján Štovka

 

Pre fotografa je Prešovský kraj určite najkrajší – od prírody, cez ľudí, pamiatky. Na tak malom území je tu toho veľmi veľa,“ zhodnotil fotografické možnosti kraja Ján Štovka, ktorý má na konte mnoho ocenení. Minulý rok získal v prestížnej medzinárodnej súťaži Spider Awards tretie miesto v kategórii reklamných fotografií a ďalšiu jeho fotografiu ocenila porota čestným uznaním.  

 

Porota vyberie víťazov v kategóriách:

1. Príroda (hory, lúky, pastviny, vodné plochy, nádrže, vysokohorské plesá, krajinky…)

2. Kultúra, tradície a história (historické objekty – hrady, zámky, kaštiele, mestá, námestia a ľudia nášho kraja) 

3. Šport a športové aktivity

4. Black & white

 

Svojho favorita vyberú i fanúšikovia Severovýchodu Slovenska na Facebooku. Fotografie uvidí verejnosť na sociálnych sieťach a na propagačných materiáloch. 

 

Súťažné zábery musia byť nasnímané na území Prešovského kraja v časovom rozpätí 1. január – 5. september 2015. „Fotografia má veľkú silu. Na území, ktoré sa  tiahne od Tatier cez Pieniny, Spiš, Šariš až po hranice z Ukrajinou je rozhodne čo fotiť. Veríme, že mnohé fotografie budú slúžiť aj ako inšpirácia na návštevu alebo strávenie dovolenky v Prešovskom kraji,“ dodal Martin Janoško. 

 

Súťažiaci môže zaslať do súťaže max. 5 fotografií mailom na marketing@severovychod.sk alebo poštou na adresu KOCR Severovýchod Slovenska. Všetky informácie vrátane pravidiel súťaže sú zverejnené na stránke www.severovychod.sk.

 

Slávnostné vyhodnotenie súťaže sa uskutoční na oslavách Svetového dňa cestovného ruchu, ktoré sa tento rok uskutočnia 26. septembra v Levoči. 

 

Krajská organizácia CR pripravuje na letnú sezónu aj rozsiahlu kampaň prostredníctvom projektu Legendárium, ktorý bude zameraný na cestovanie po kraji. Verejnosti ho predstaví koncom mája spolu s cestovateľskou súťažou Objavujeme Prešovský kraj a päticou podujatí Cyklopátranie.

 

Propozície súťaže

 

 

Mgr. Barbora Čechová 

t. č.: 051/775 45 05

severovychodsk@gma­il.com, www.severovychod.sk

KOCR Severovýchod Slovenska, Nám. mieru 2, 080 01 Prešov

  FOTO: Ľubomír Majerský, 2. miesto v súťaži r. 2013 (Vysoké Tatry – Široká)