Svište na Štrbskom Plese sa už tešia na všetky deti

Svište na Štrbskom Plese sa už tešia na všetky deti

ŠTRBSKÉ PLESO (21. august 2018) Štrbské Pleso už po deviatykrát privíta veľkých aj malých svišťov. Pre rodiny s deťmi je pripravený víkend plný skvelého programu zameraného na podporu športových, dobrodružných, ale hlavne edukatívnych aktivít. Na súťažiace deti zároveň čakajú aj skvelé odmeny a krása vysokotatranských hôr.

Predposledná prázdninová sobota (24. august) bude na Štrbskom Plese patriť už po deviatykrát podujatiu Svište na Plese. Dobrodružná rodinná súťaž je postavená na športovo – edukatívnom princípe, ktorý má v deťoch prebudiť záujem o pohyb na čerstvom vzduchu a o prírodu ako takú. Podujatie je vhodné najmä pre deti vo veku od 6 do 12 rokov, ale môžu sa ho zúčastniť aj deti do 15 rokov.

„Pre prázdninujúce deti sme na predposlednú augustovú sobotu pripravili podujatie, ktorého súčasťou je 25 zaujímavých športovo – vedomostných stanovíšť, veľké tatranské scrabble, rôzne dobrodružstvá, či testovanie svištích zmyslov,“ približuje Veronika Littvová, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry.

 Zdroj foto: Marek Hajkovský
Zdroj foto: Marek Hajkovský

Registrácia na podujatie Svište na Plese sa začína o 9:00 hod. pri informačnom centre pri amfiteátri a bude otvorená do 12:00 hod. K registrácií do súťaže automaticky získate darček.

Súťaže sa budú odohrávať na stanovištiach od 9:30 hod. – 14:30 hod. Časť stanovíšť sa nachádza na svahu Interski pri údolnej stanici lanovky a časť a pri hornej stanici lanovky na Solisku v nadmorskej výške 1840 m n. m., kde na deti čakajú ďalšie stanovištia.

 Zdroj foto: Marek Hajkovský
Zdroj foto: Marek Hajkovský

Do súťaže sa vedomostne však môže zapojiť aj celá rodina a to cez súťaž v skladaní slov z písmen scrabble, v rámci ktorej na víťaza (ktorý postaví slovo s najvyššou bodovou hodnotou) čaká fantastická výhra. Pri absolvovaní aspoň 15 stanovíšť majú deti možnosť zapojiť sa zároveň do tomboly, so žrebovaním už o 15:00 hod.

Vyhodnotenie súťaže sa bude konať o 15:15 hod.

 „Štrbské Pleso a Vysoké Tatry ako také majú bohatú športovú tradíciu a sú miestom s výnimočnými klimatickými podmienkami, ktoré pri svojich tréningoch neraz využívajú vrcholoví športovci. Pevne veríme, že aj vďaka tomuto podujatiu sa nám podarí aspoň trochu v deťoch vzbudiť športového ducha, ale aj záujem o prírodu a ohľaduplnosť k zvieracím obyvateľom našich veľhôr“,  dodáva na záver Veronika Littvová.

Organizátor: Oblastná organizácia cestovného ruchu

Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky

Pre viac informácií:

www.regiontatry.sk

www.vt.sk

Pozri tiež:

Legendarium 2019: Cestuj, zbieraj nálepky a vyhraj!

Viac ako 100 tipov na výlety, príbehy legiend v komikse a možnosť zbierať súťažné nálepky počas cestovania. Opäť je tu LEGENDARIUM! Pokračovanie obľúbeného projektu pre celé rodiny, vďaka ktorému sa počas leta rozhodne nebudete nudiť.

Svište na Plese

Posledná prázdninová sobota (24. august) bude na Štrbskom Plese patriť už po deviatykrát podujatiu Svište na Plese. Dobrodružná rodinná súťaž je posta...

Štrbské pleso (Vysoké Tatry)

Štrbské pleso (1 346 m n. m.) je najznámejšie a najnavštevovanejšie tatranské pleso. Počas celého roka očarí nádhernou scenériou s pohľadom na štíty Vysokých Tatier. V lete patrí k obľúbeným aktivitám