Teatro Tatro sa vracia do Tatier

Teatro Tatro sa vracia do Tatier

Profesionálne nezávislé divadlo Teatro Tatro mieri so svojím šapito nabitým divadelnými zážitkami do Popradu.

CIRKUS_CHARMS 2022

Do Popradu smerujú cesty Teatra Tatro nie náhodne. Práve tu, v mestečku pod Tatrami, sa formovali prvé myšlienky o slobodnom a rodinne založenom divadle.

„Odišli sme tam žiť v deväťdesiatom druhom. Chceli sme mať nezávislé divadlo. Závideli sme Andrejowi Dziukowi jeho Teatr Witkacy v Zakopanom. Myšlienka profesionálneho divadla vo Vysokých Tatrách sa nám veľmi páčila. Chceli sme vychovávať naše deti v krásnom prostredí Vysokých Tatier a tešiť sa z toho, že zároveň s nami, vymýšľajú aj oni. Tak vzniklo Teatro Tatro – združenie hercov, režiséra, výtvarníka, ich manželiek a detí,“ hovorí Ondrej Spišák.

A tak sa v mestskej časti Poprad – Veľká začali rodiť prvé veľké divadelné idey, diela a impulzy. Tak začalo pred niečo vyše tridsiatimi rokmi tvoriť Teatro Tatro.

V tomto duchu sa divadlo vracia ku svojim koreňom aj pri zahájení nadchádzajúcej sezóny. V poradí 32. sezónu otvorí začiatkom júna priamo pod Tatrami, v mestskej časti Spišská Sobota hneď dvomi predstaveniami – Cirkus Charms a novým predstavením Kabaret, ktorého premiéra sa uskutočnila minulý rok, v réžii Ondreja Spišáka a s výtvarnými návrhmi Františka Liptáka.

Rodinné predstavenie Cirkus Charms určené deťom akejkoľvek výšky a rodičom akejkoľvek hrúbky, aj všetkým ctiteľom akrobatického umenia, odohráme hneď dvakrát. Napätie, ktoré sa bude dať krájať, husia koža pri výstupoch našich artistov a vystúpenia popierajúce zákony fyziky určite nebudú chýbať. Predstavenia namiešané z tých správnych ingrediencií bude možné zhliadnuť 10. júna dopoludnia o 11. hodine a popoludní o 18. hodine.

Najnovší prírastok do repertoára – Kabaret, je pokusom o návrat do čias, keď kabaret bol miestom bujarej zábavy, ale aj miestom, kde vznikali nové smery v umení. Kabaret Teatra Tatro v šapito je dokonalým priestorom, v ktorom sme chránení pred nebezpečenstvom číhajúcim na nás z vonku, a zároveň slobodným územím, kam neprenikne zvonka ani choroba, ani chudoba ducha, ani iná pliaga. Predstavenie odohráme 11. júna o 19. hodine.

KABARET 2022

Divadelnými zážitkami zo šapita spod Tatier vás prevedú umelci: Vít Bednárik, Andrea Ballayová, Martin Geišberg, Róbert Jakab, Zuzana Konečná, Lucia Korená, Rudo Kratochvíl, Lukáš Latinák, Kamil Mikulčík, Martin Nahálka, Peter Oszlík, Patrik Pačes, Agáta Spišáková, Peter Šimun, Martin Šalacha, Šimon Spišák, Agáta Spišáková, Daniel Špiner a Ondro Spišák.

Predpredaj vstupeniek: https://www.inviton.eu/

POZRI TIEŽ:

Tatranská galéria, Poprad

Galéria sídli v bývalej parnej elektrárni postavenej v secesnom štýle. Jedinečné priestory ponúkajú aj jedinečné zážitky – výstavy rozmanitých diel, koncerty, vystúpenia i tvorivé dielne.

Podtatranské múzeum v Poprade

Múzeum pútavým spôsobom prevedie návštevníka podtatranským životom od praveku až po súčasnosť. Chýbať nemôže expozícia venovaná neandertálcovi z blízkych Gánoviec.