V divadle vás čakajú krásy Prešovského kraja

V divadle vás čakajú krásy Prešovského kraja

PREŠOV – Dychberúce výhľady, krása Tatier, rozmanitá kultúra a čarovné zákutia Prešovského kraja. To všetko ponúkajú fotografie od víťazov a finalistov súťaže Choď a foť 2015. Najkrajšie zábery môže verejnosť obdivovať od 23. októbra v priestoroch známeho prešovského divadla.


Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska pripravila v roku 2015 fotografickú súťaž Choď a foť. Úlohou fotografov bolo zachytiť zaujímavosti a krásy Prešovského kraja na fotografiách, ktoré zhotovili od 1. januára do 5. septembra výlučne na území Prešovského samosprávneho kraja. Do súťaže sa mohli zapojiť amatérski aj profesionálni fotografi. Zadané boli štyri súťažné kategórie: 1. Black & white, 2. Príroda, 3. Kultúra, tradície a história a 4. Šport a športové aktivity. O víťazoch rozhodla odborná porota, ktorej predsedal známy fotograf Ján Štovka. Svojich favoritov si vyberú aj hlasujúci na Facebooku na stránke Severovýchod Slovenska.

Takto vyzerajú TOP fotografie súťaže Choď a foť

Absolútnym víťazom, oceneným Grad Prix súťaže, sa stal Jozef Klein zo Stupavy so sériou fotografií z Vysokých Tatier, ktorý získal ručne šitú turistickú obuv na mieru od kežmarskej spoločnosti Makara. Špeciálnu cenu získal aj Dušan Halas za fotografiu fragmentov festivalu v Mikovej, ktorého okrem poroty ocenila aj spoločnosť HM Print fototlačiarňou. Ďalší ocenení fotografi získali tablety a darčekové poukazy.


Vernisáž je určená širokej verejnosti
Fotografie nájdu svoje miesto v priestoroch Divadla Jonáša Záborského (DJZ) v Prešove. Slávnostná vernisáž sa uskutoční v piatok 23. októbra o 17.00 hod. v divadelnom foyer. Oceneným fotografom budú na vernisáži odovzdané ceny a výstavu doplní hudobným vystúpením klavirista Tóno Kónya. Na vernisáž je pozvaná široká verejnosť, vstup je bezplatný.


Fotografická súťaž Choď a foť mala za úlohu priblížiť krásy a zaujímavosti Prešovského kraja širokej verejnosti, a preto aj slávnostná vernisáž je prístupná každému, kto má chuť vidieť pekné fotky a inšpirovať sa nimi napríklad aj na najbližší výlet,“ uviedol Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

stojac-na-hrebeni1.jpg M. Mäsiar: Stojac na hrebeni oproti tej nádhere


Výstava bude v priestoroch divadla sprístupnená do 18. decembra 2015. Verejnosť si ju bude môcť pozrieť pred a po divadelných predstaveniach DJZ.

Po ukončení tejto výstavy sa fotografie presunú do ďalších miest kraja.

Viac o súťaži Choď a foť

Hlasovanie na Facebooku (do 20. 10. 2015)

hory-milovane.jpg J. Klein: Hory milované – GRAND PRIX súťaže Choď a foť

 

KOCR, 12. október 2015

Titulné foto: J. Klein – Tatranské poklady

TOP výlety:

Všetky výlety