V Pieninách pribudla turistická infraštruktúra

V Pieninách pribudla turistická infraštruktúra

Aktivita zástupcov Horskej služby PIENAP-u s pracovníkmi penziónu Chata Pieniny sa dostáva do finálnej fázy a zlepší podmienky pre rozvoj turistiky v blízkosti rieky Dunajec a v Pieninách.

Turistický a cyklistický chodník popri rieke Dunajec vedúci od prístavísk pltí cez Červený kláštor až ku chate Pieniny do obce Lesnica je využívaný turistami predovšetkým v letnom období. Po obľúbenom splave plťami, či raftami po hraničnej rieke medzi Slovenskom a Poľskom zvyčajne vystúpia turisti na breh pred odbočkou ku chate Pieniny, alebo pešou prechádzkou navštívia poľské stredisko Szcawnica. Cieľom turistických výletov je aj vrch Šafránovka (Szafranówka). Spojenie vrcholu s cieľom pri chate Pieniny (Lesnica) si dali za cieľ zástupcovia Horskej služby PIENAPu a penziónu Chaty Pieniny.

 Splav Dunajca, Zdroj: Ladislav Hrivko
Splav Dunajca, Zdroj: Ladisla...

Po trase umiestnili 5 smerovníkov a v spolupráci so zástupcom KST Stará Ľubovňa osadili turistické tabule. Trasa smeruje od Šafranovky cez chodník horských záchranárov PIENAP-u ku penziónu Chata Pieniny a následne pokračuje k prielomu Lesníckeho potoka, ústie a hranici s Poľskom.

Farba značky na trase Šafranovka - Rovňa je žltej farby, trasa Rovňa - Prielom Lesníckeho potoka, ústie - Štátna hranica je modrej farby.

Celková dĺžka je 3,2 km, s prevýšením 301 m,  je vhodná aj pre cyklistov a v zimnom období pre skialpinistov. V budúcom období budú turistické smerovníky doplnené o tabule s ďalšími informáciami pre turistov.

Zdroj: OOCR Tatry-Spiš-Pieniny

Pozri tiež:

Pieniny

Príďte si vychutnať zajímavé miesta, ktoré ponúka okolie najmenšieho Národného parku na Slovensku - Pieniny. Múzeum Červený Kláštor Chcete vidieť he...

Chata PIENINY***

Chata sa nachádza pod obcou Lesnica a je v blízkosti hraníc s Poľskom a je vhodným východiskovým bodom do Pienin, splav Dunajca a cyklotúry.   Na c...

Kúpele Červený Kláštor

Areál Kúpeľov Červený Kláštor zahŕňa ubytovanie v Dome zdravia***. V hotelovom type ubytovania sa nachádzajú dvojlôžkové izby, menšie aj ...