Vo Vysokých Tatrách vyrástla prvá pumptracková dráha

Vo Vysokých Tatrách vyrástla prvá pumptracková dráha

Vďaka spolupráci Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry a Mesta Vysoké Tatry vyrástla v Tatrách prvá pumptracková dráha v Tatranskej Lomnici, pod apartmánovým domom WILI. Určená je pre všetky vekové kategórie – malých aj profi cyklistov, kolobežkárov či korčuliarov. Deti môžu na tejto dráhe získať stabilitu a skúsenosti pod dohľadom rodičov, jazda je aj vhodným tréningom pre skúsenejších, ktorí jazdia v teréne. Využívanie dráhy je zdarma. Vďaka tomu je tento (fyzicky náročný) šport dostupný pre všetkých, ktorí majú kolobežku, bicykel či iné športové náčinie na kolieskach.

 Pumptracková dráha, Zdroj: OOCR Región Vysoké Tatry
Pumptracková dráha, Zdroj:...

Staviteľom obojsmerného 65 metrového tatranského okruhu je Filip Polc – slovenský reprezentant v horskej cyklistike a cyklistickom zjazde, viacnásobný víťaz populárnych medzinárodných pretekov City Downhill World Tour.
 
Dráha je vytvorená na rovnej ploche, rýchlosť na nej naberáte pomocou vlastnej váhy takzvaným "pumpovaním" a teda zatláčaním sa do vlniek a klopených zákrut. Ide o unikátny výrobok, ktorý je vhodný pre bicykle, kolobežky, skateboardy a in-line korčule. Jazda na pumptracku je bezpečná, zábavná a povrch je vodeodolný, protišmykový. Pumtrack je vytvorený z modulov, ktoré môžu byť zostavené rôznymi spôsobmi, preto sa tento druh dráhy dá na rozdiel od asfaltových rôzne prestaviť, otočiť zrkadlovo, zväčšiť.

 Pumptracková dráha, Zdroj: OOCR Región Vysoké Tatry
Pumptracková dráha, Zdroj:...

Prevádzku pumptrackovej dráhy dňa 07.08.2020 slávnostne otvoril primátor Mesta Vysoké Tatry pán Ing. Ján Mokoš a všetci návštevníci a obyvatelia ju môžu využívať každý deň od 8-mej hodiny ráno do 20-tej večer pri dodržaní prevádzkového poriadku neobmedzene do konca septembra. Veríme, že toto zariadenie bude jedným z lákadiel pre všetkých športuchtivých návštevníkov regiónu Vysokých Tatier. 

Prenájom pumptrackovej dráhy zabezpečila Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry v spolupráci s Mestom Vysoké Tatry.

Zdroj: OOCR Región Vysoké Tatry

 

POZRI TIEŽ:

Bike park Spišská Belá

Mesto Spišská belá pozýva všetkých fanúšikov cyklistiky na nový pumptrack v rámci nového BIKE PARK-u v Spišskej Belej pri Belianskom rybníku. Jeho výs...

Zábava na bicykli v okolí Kežmarku

Zábava na bicykloch pre rodičov a deti je zaručná na pump trackoch v Kežmarku na cyklochodníku do Zlatnej a v Spišskej Belej pri rybníku. Presun z Kež...