Voľný čas na golfe v Tatrách aj pre začiatočníkov

Voľný čas na golfe v Tatrách aj pre začiatočníkov

Čo keby ste si počas svojho výletu alebo počas dovolenky vo Vysokých Tatrách vyskúšali aj hru golfu? Netreba sa báť! Každý piatok aj v nedeľu je možné trénovať na golfovom ihrisku Black Stork vo Veľkej Lomnici s nádhernými výhľadmi na panorámu Tatier.

Nezáleží na tom, či ste začiatočník, pokročilý alebo si chcete golf skúsiť po prvý raz. Každý piatok a nedeľu od 16:30 do 18:00 prebiehajú tréningy pod dohľadom skúsených trénerov. Zapožičať si môžete golfové palice aj loptičky na tréning (15 €, resp. 10€ /člen LGK). Súbežne prebiehajú aj tréningy pre juniorov v druhej skupine – prihlásiť sa je potrebné vopred.

Black Stork_golf Tatry_Tatranska LOmnica_rezort

Pre tých, čo si už trúfnu trénovať sami, je vstup na rozsiahle tréningové plochy zadarmo (driving range, chipping area a putting green). Ihrisko Vardon je už druhý rok k dispozícii aj hráčom bez oprávnenia na hru – tzv. „zelenej karty". Tomu je prispôsobený aj predĺžený čas hry na každej jamke a štartovacie časy sú po 15 minútach. Hra je za priaznivú cenu a pre záujemcov sú pripravené výhodné permanentky. Každý mesiac prebieha aj turnaj pre začiatočníkov, aby sa začínajúci golfisti cítili sa na ihrisku ako doma. 

Footgolf je zaujímavá forma golfu hraná futbalovou loptou a nohami, obľúbená je medzi futbalistami. Na ihrisku Vardon je k dispozícii 18 jamkové footgolfové ihrisko.

Footgolf_Black Stork Tatr. Lomnica 

Raz do mesiaca v Black Stork pripravili Deň otvorených dverí na golfe, ktorý umožní negolfistom získať prvý kontakt s hrou a to v termínoch: 28. mája, 25. júna, 30. júla, 27.augusta a 24. septembra 2023. Golfový rezort Black Stork sa zapojil aj do Národného dňa golfu, ktorý bude prebiehať 13. mája 2023.

Detská golfová škola počas prázdnin je ideálnym riešením, ako sa deti počas piatich dní (denná alebo táborová forma) pod vedením trénerov s golfom zoznámia. Počas leta sa budú konať štyri turnusy - 10.-14. júla 2023, 17.-21. júla 2023, 07.-11. augusta 2023 a 14.-18. augusta 2023. Keď vás golf zaujíma, absolvujte Kurz na získanie oprávnenia na hru „Zelenej karty".

Black Stork_golf Tatry_Tatranska LOmnica_familyjpg

Hráči môžu stále využiť výhodné permanentky. V rezorte Black Stork je bezplatný vstup na kryté odpalisko a na tréningové plochy (driving range, chipping area a putting green). Hostia ubytovaní v Hoteli International****, ktorý sa nachádza v strede golfového ihriska, majú 30 % zľavu z hry golfu, navyše účastníci turnaja organizovaného v rezorte majú špeciálnu cenu ubytovania. Hráči golfu iste opäť ocenia atraktívnu ponuku Noc+Fee alebo pobyt Unlimited s neobmedzenou hrou či lekciami golfu.

Black Stork_golf Tatry_Tatranska LOmnica

Hostia si v golfovom rezorte Black Stork vo Veľkej Lomnici pochvaľujú wellness centrum hotela International****, v ktorom je vnútorný a vonkajší vyhrievaný bazén s protiprúdom, fínska, infra a parná sauna, vírivka a tepidárium. Novinkou je zväčšená a vynovená posilňovňa, ale aj reštaurácia PYRUS otvorená pre širokú verejnosť so sezónnymi ponukami a domácou cukrárňou. Parkovanie v rezorte je bezplatné.

Veľká Lomnica_Kurz ZK_golf_Foto Martini

Turnaje pre zdatných golfistov:

Majstrovstvá LGK, zaradené v rankingu WAGR a budú sa konať 28.–30. júla 2023 s medzinárodnou účasťou.
FALDO Series Slovakia Championship  sa uskutoční 22. – 24. augusta 2023, piati finalisti - juniori do 21 rokov postúpia na európske finále.
Grand Prix Black Stork – tradičná tour, v ktorej môžu hráči vyhrať golfový pobyt.
O pohár prezidenta LGK 14. októbra 2023
HCP turnaje a Sunny Friday

Viac informácií: www.golftatry.sk 

12. 5. 2023, Zdroj: D. Velecká, OOCR Vysoké Tatry - Podhorie

POZRI TIEŽ:

Výhľady a vyhliadky v regióne pod Duklou

Výhľady na okolitú prírodu ako odmena za výstup. Užite si turistiku v regióne pod Duklou.

Fotosúťaž Choď a foť 2023 čaká na zábery

11. ročník obľúbenej fotografickej súťaže Choď a foť. Súťaž je určená amatérskym i profesionálnym fotografom. Ich úlohou je zachytiť krásy a zaujímavosti Prešovského kraja.