Výhercovia Legendaria si prevzali ceny z rúk predsedu PSK Milana Majerského

Výhercovia Legendaria si prevzali ceny z rúk predsedu PSK Milana Majerského

Oceňovanie bolo spojené s oslavami Svetového dňa cestovného ruchu a II. narodeninami Chodníka korunami stromov.

Bachledová dolina (28. 9. 2019) – Letná kampaň Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska – Legendarium 2019, je oficiálne ukončená. Výhercovia súťaže si prevzali ceny z rúk predsedu Prešovského samosprávneho kraja Milana Majerského v sobotu 28. 9. 2019 v Bachledovej doline.

Oceňovanie bolo spojené s oslavami Svetového dňa cestovného ruchu, ktorý pripadá na 27. septembra a II. narodeninami Chodníka korunami stromov. Do žrebovania o 45 cien, ktoré predstavovali rôzne pobyty či vstupy do galérií a múzeí, sa zapojilo historicky najviac súťažiacich a to takmer 1200. KOCR Severovýchod Slovenska zároveň počas soboty vyžrebovala výhercov, ktorí sa zapojili do jednorazovej súťaže o tablet.

 Legendarium 2019
Legendarium 2019

Od 15. júna do 15. septembra 2019 mali súťažiaci možnosť navštíviť 54 lokalít v celom Prešovskom kraji, kde získali jednu z nálepiek 20 legiend, ktoré následne lepili do komiksu. Celkovo mohli nazbierať 40 nálepiek. Pri žrebovaní platilo pravidlo: "čím viac nálepiek, tým väčšia šanca na výhru." 

„Podľa odhadov sa do tohtoročného Legendaria zapojilo niekoľko tisíc nadšencov. Číslo 1200 predstavuje len finálny počet zapojených súťažiacich, ktorí k nám poslali ústrižky do žrebovania. Pripomeniem, že už v júli sme museli realizovať dotlač komiksov a nálepiek, keďže pôvodný počet nestačil, čo nás samozrejme veľmi teší. Samozrejme, nemohol byť ocenení každý, no dôležitejšie, ako výhra, je určite zážitok z cestovania, pretože Severovýchod Slovenska v sebe ukrýva množstvo krásnych miest,“ uviedol výkonný riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

Deti Legendarium 2019

Legendarium, okrem iného, prispelo aj k vyššej návštevnosti viacerých hradov, zámkov, múzeí a galérií. To, že kampaň jedinečným spôsobom približuje prírodné i kultúrne bohatstvo Prešovského kraja, pripomenul pri odovzdávaní cien aj predseda PSK Milan Majerský:

„Legendarium aj počas tohto leta oslovilo a spojilo všetky vekové kategórie, oživilo legendy, akými sú Biela Pani, Kamenná baba či mních Cyprián a prinieslo nejedno dobrodružstvo a množstvo nevšedných zážitkov. Som presvedčený, že letná súťaž odkryla aj dosiaľ nepoznané o našich hradoch, múzeách či jaskyniach a ďalších miestach. A práve to je hlavným zámerom projektu - spojiť príjemné s užitočným a hravou formou ukázať deťom aj ich rodičom, v čom je náš kraj výnimočný.“

Po najúspešnejšom ročníku Legendarium nekončí. Už teraz je v pláne jeho ďalšia verzia, ktorá bude ešte zaujímavejšia a napínavejšia. KOCR Severovýchod Slovenska má tiež vytipovaných niekoľko nových lokalít, kam by sa bádatelia mali za legendami vybrať.

Pozri tiež:

Legendarium 2019: Cestuj, zbieraj nálepky a vyhraj!

Viac ako 100 tipov na výlety, príbehy legiend v komikse a možnosť zbierať súťažné nálepky počas cestovania. Opäť je tu LEGENDARIUM! Pokračovanie obľúbeného projektu pre celé rodiny, vďaka ktorému sa počas leta rozhodne nebudete nudiť.

Návštevnosť Prešovského kraja opäť s rastom

Prešovský kraj sa znova teší nárastu návštevnosti. V prvom polroku 2019 zavítalo do kraja 481 477 návštevníkov ubytovacích zariadení, čo predstavuje medziročný nárast o 10 %. Rovnaké priaznivé štatistiky vedie kraj aj v počte prenocovaní, medziročne ide o rast 9,8 %. 

 

Tagy

TOP výlety:

Všetky výlety