Záver lyžiarskej sezóny

Záver lyžiarskej sezóny

Nadchádzajúci predĺžený víkend dá bodku za lyžiarskou sezónou 2022/23 vo Vysokých Tatrách aj v Jasnej.

V Lomnickom sedle vo Vysokých Tatrách je na zjazdovke ešte meter a pol snehu, v prevádzke budú počas predĺženého víkendu lanovky v úsekoch Tatranská Lomnica – Štart, Štart – Skalnaté Pleso a lanovka do Lomnického sedla. Pre peších návštevníkov bude v prevádzke aj pozemná lanovka zo Starého Smokovca na Hrebienok a lanovka Solisko Expres na Štrbskom Plese.

 Zdroj Marek Hajkovský
Zdroj Marek Hajkovský

Počas Tatranskej májovky si môžu návštevníci okrem jarnej lyžovačky, výletov lanovkami či ochutnávky tatranskej gastronómie vyskúšať aj jazdu na horských kárach na 3km trati z medzistanice Štart do Tatranskej Lomnice.

Viac info o podujatí TU

Po predĺženom víkende budú lanovky v Tatranskej Lomnici v jarnej údržbe od 9. do 19.mája, na Štrbskom Plese bude lanovka Solisko Expres v prevádzke počas víkendov. Pozemná lanovka na Hrebienok bude naďalej v dennej prevádzke.

V Jasnej, najväčšom lyžiarskom stredisku na Slovensku sa bude lyžovať na Liptove aj na Horehroní, teda v úsekoch Chopok – Priehyba a Chopok – Kosodrevina, kde je na zjazdovkách v priemere ešte pol metra snehu. V prevádzke budú v sobotu, nedeľu a v pondelok kabínkové lanovky v úsekoch Biela púť – Priehyba a Priehyba – Chopok, na južnej strane lanovky Krupová – Kosodrevina a Kosodrevina – Chopok. Po predĺženom víkende budú lanovky v Jasnej v prevádzke iba počas víkendov.

Zdroj: TMR, a. s.

Pozri tiež:

Fotosúťaž Choď a foť 2023 čaká na zábery

11. ročník obľúbenej fotografickej súťaže Choď a foť. Súťaž je určená amatérskym i profesionálnym fotografom. Ich úlohou je zachytiť krásy a zaujímavosti Prešovského kraja.