Cyklopátrania 2018: Spoznaj Prešovský kraj na bicykli

Cyklopátrania 2018: Spoznaj Prešovský kraj na bicykli

Obľúbené Cyklopátrania Prešovským krajom pokračujú aj v lete 2018! Piaty ročník zábavno-poznávacích pretekov predstaví cyklistom štyri oblasti Prešovského kraja. Nadšencov cyklistiky čakajú zaujímavé miesta, krásne výhľady a nevšedné zážitky. Súťaží sa o medaily a zaujímavé ceny!

Cyklopátrania Prešovským krajom sú určené cyklistom rôznej vekovej a výkonnostnej kategórie. Na svoje si príde každý, keďže náročnosť trasy si volí každý sám.V lete 2018 sú v ponuke štyri krásne lokality:

30. jún 2018 – MEDZILABORCE – štart/cieľ: Penzión Ľudmila, Kalinov  Viac

21. júl 2018 – MNÍCHOVSKÝ POTOK – BARDEJOV, štart/cieľ: Floriho chata, Mníchovský potok

18. august 2018 – LEVOČSKÁ DOLINA, štart/cieľ: Autocamp Levoča

8. september 2018 – PREŠOV – OKOLIE

SVS---cyklopatrania-2018---poster-WEB

Pripravené sú miesta s krásnymi výhľadmi, historické a kultúrne pamiatky, krčmičky aj kostolíky a samozrejme pestré ceny a obľúbené MEDAILY. Tešíme sa na vás! Viac informácií a presné miesta štartu pretekov – už čoskoro. Sledujte nás na Facebooku Severovýchod Slovenska. Dovtedy si môžete vyskúšať tipy na cyklovýlety na www.cyklopo.sk

Kategórie:

Ženské dvojice: súčet veku a) do 60 rokov, b) nad 60 rokov Mužské dvojice: súčet veku a) do 60 rokov, b) nad 60 rokov Zmiešané dvojice: súčet veku a) do 60 rokov, b) nad 60 rokov Muži – sólo Ženy – sólo

Ako Cyklopátranie prebieha:

V každej lokalite má cyklista  na výber 15 miest rôznej náročnosti s príslušnou bodovou hodnotou. Je len na ňom, akú taktiku, trasu a ktoré body/miesta si zvolí. K dispozícii má 5-hodinový časový limit (10.00 hod. - 15.00 hod.). Štart a cieľ je na spoločnom mieste.

Súťažiaci zbierajú súťažné body za jednotlivé navštívené miesta prostred­níctvom aplikácie Obja­vujme. V nej vždy deň pred štartom nájdu mapu lokality a na nej vyznačené súťažné miesta. Na štarte pretekov sa im v aplikácii otvorí možnosť lokalizácie (cez GPS). Na každom súťažnom mieste, ktoré navštívia, sa zlokalizujú v aplikácii a získajú tak súťažné body. Cyklisti s najvyšším počtom bodov a najlepším časom získajú zaujímavé ceny.

Za každé Cyklopátranie získa účastník jeden lístok so svojím menom v záverečnom žrebovaní o zaujímavé ceny! Počas štyroch cyklopátraní tak môže jeden účastník získať až 4 súťažné lístky v žrebovaní. 

Stiahni si apku Objavujme, cez ktorú zbieraš body počas Cyklopátrania.

logo-JPG-Google-Play-na-web.jpg
button-app-store-web-2.jpg

Ďakujeme sponzorom: Dobré zo SlovenskaBirellSulinka, CTM Bikes,

Mediálny partner: MTBIKER

Registrácia: V deň konania pretekov na štarte od 9.00 hod. do 9.55 hod. 1.) Nezabudnite si pred registráciou stiahnuť aplikáciu Objavujme. 2.) Už deň pred pretekmi od 12.00 hod. v aplikácii nájdete najbližší pretek aj s konkrétnymi 15 súťažnými miestami. Vytvoríte si ku preteku nick, cez ktorý budete súťažiť. 3.) Pri registrácii nám nick nadiktujete, aby sme ho vedeli priradiť ku konkrétnemu cyklistovi. V prípade dvojice sa súťaží na jeden súťažný nick.

ŠTARTOVNÉ: Dospelí (vrátane detí nad 12 rokov): 5 €, Deti: 3 €, Rodinné štartovné (2 dospelí a 2 deti): 15 €. Štartovné zahŕňa mapu, pitný režim, občerstvenie v cieli (guláš + pečivo, nápoj).

V prípade záujmu si nezabudnite včas rezervovať ubytovanie, odporúčame priamo v zariadeniach na mieste štartu. 

Upozornenie: Cyklopátrania prebiehajú na vlastnú zodpovednosť súťažiacich, za detských cyklistov zodpovedajú rodičia, resp. poverená osoba.Organizátor nepreberá zodpovednosť za škody na majetku, alebo na zdraví súvisiace s cestou, pobytom a s účasťou pretekárov na podujatí. Účastník si uvedomuje riziká spočívajúce v nebezpečenstve vzniku škody alebo ujmy na zdraví, ktoré môžu vzniknúť účasťou na tomto podujatí. Všetci účastníci sú povinní zabezpečiť si individuálne zdravotné poistenie.

 

cech-marek.jpgVpravo šťastný výherca bicykla ŠKODA v roku 2016 – Marek Čech, vľavo Ján Lapčák zo Š-Autoservis Vranov n. Topľou.

Reportáž TV Markíza z Cyklopátrania 2016 v Prešove:

Cyklopátrania 2018:

Cyklopátrači si vychutnali Levočské vrchy

Levočská dolina i samotné Levočské vrchy privítali cyklopátračov príjemným letným počasím. Vďaka tomu sa cyklistom otvorili nádherné výhľady na okolitú prírodu vrátane Vysokých Tatier.

Cyklopátrači objavili okolie Bardejova

V rekreačnej oblasti Mníchovský potok pri Bardejove sa stretla vyše stovka cyklistov, aby sa vydali spoznávať okolité prírodné, historické a kultúrne zaujímavosti.

Cyklopátrania 2018 odštartovali v Medzilaborciach

Piaty ročník Cyklopátraní Prešovským krajom odštartoval v Kalinove 30. júna. Napriek nepriazni počasia sa na štarte pred penziónom Ľudmila stretlo takmer 60 cyklistov, prišli dokonca cyklisti zo západného Slovenska

V Prešove vyvrcholili Cyklopátrania 2018

Cyklopátranie v Prešove a okolí uzavrelo piaty ročník poznávania Prešovského kraja na bicykloch. Na 120 cyklistov čakali zaujímavé miesta v metropole Šariša a jej okolí. Pre deti boli pripravené špeciálne úlohy a ceny od Dobré zo Slovenska.