VÝCHOD - Váš camp

VÝCHOD - Váš camp

Spoločná prezentácia VÝCHODU na veľtrhu CARAVAN BIKE TRAVEL v Nitre

Nadšenie pre karavaning, kempovanie a aktívne trávenie voľného času si v ostatných rokoch nachádza stále viac priaznivcov na Slovensku i vo svete. Ak k nim patríte aj vy, ste na správnom mieste!

Záujem o vyhľadávanie kempingových miest, turisticky atraktívnych trás pre cyklistov a možností aktívneho trávenia voľného času sa dostáva do popredia tak výrazne, že na dopyt v rámci tohto segmentu sa rozhodli zareagovať spolu oba východoslovenské kraje, ktoré sa zjednotili pod destinačnou značkou VÝCHOD.

Košický a Prešovský kraj disponujú širokou ponukou autokempov a prírodných, kultúrnych ako aj historických bodov záujmu, ktoré sa predstavia na tohtoročnom 3. ročníku medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu s názvom Caravan Bike and Travel 2024 v Nitre. Nenechajte si ujsť tento sviatok karavaningu, kempingu, bicyklovania a turistiky na Slovensku.

CBT24_16to9

Východ je nádherný, ukážeme vám ho spoločne

Spoločným záujmom našich krajských organizácií cestovného ruchu, Košice Región Turizmus a  Severovýchod Slovenska, je ukázať návštevníkom Východu, že tak ako oni nevnímajú pri cestovaní hranice našich krajov, ani značka „VÝCHOD“ ich nevníma a prináša na scénu cestovného ruchu nové, vzájomne prepojené produkty. Cieľom takejto komunikácie je viac spokojných návštevníkov práve na východnom Slovensku. Dopyt po službách v segmente karavaningu má stúpajúci trend a s ním prichádza intenzívnejšia potreba budovania nových kempingových kapacít, kvalitnej infraštruktúry a efektívnej propagácie, ktorých základom je práve systematický spoločný postup.

Vychod vas camp_priroda vychodneho Slovenska

Na tohtoročnom veľtrhu Caravan Bike and Travel 2024 predstavíme naše vízie v oblasti rozvoja kempovania na východnom Slovensku a zároveň ako destinácie lepšie porozumieme potrebám slovenských a aj európskych karavanistov, ktorých chceme na Východ prilákať za dovolenkovým dobrodružstvom.

Východ v Nitre s pestrým programom

Poďte si teda s nami užiť skvelú jazdu od piatka do nedele v našom pavilóne A – VÝCHOD, kde sa na vás tešíme s pestrou ponukou kempov, relax zónou či zábavným fotopointom.

Deti poteší maskot medová Žofka z cestovateľskej súťaže LEGENDARIUM a testovanie špeciálnych rastúcich bicyklov. Chýbať nebude ani Max z čarovnej krajiny HARAVARA. Nechajte sa tiež zlákať na adrenalínovú show bikerov z Enjoy the Ride a na viaceré detské bike súťaže. V expozícii vás bude čakať i Andy Warhol a veselí Gorali s ozajstnou plťou.

Kocka3_4000x1200mm

To, že z Východu príde do Nitry silná zostava dvoch krajov, preukáže z Košického kraja ponuka vín z vinárstva Chateau Grand Bari, tradičná treska z Ryby Košice, remeselné pivo Kaltenecker z Rožňavy, Horalky od Sedity, OZ Gotická cesta a krásy Spiša poodhalí OOCR Slovenský raj & Spiš. To najlepšie z Prešovského kraja budú v pavilóne VÝCHOD reprezentovať zástupcovia organizácií cestovného ruchu. Prevedú vás krásami kraja od Vysokých Tatier cez Spiš, Šariš, Zemplín až po malebné Poloniny – aj s turistickými a cyklo mapami. Na splav Dunajca vás určite presvedčia zástupcovia penziónu Pltník, Tatranským čajom vás zohreje Karloff a pri výbere špičkovej turistickej obuvi a bicyklov poradia zástupcovia značiek BOSPSHARVAN bike. O lahodný zážitok z kávy sa postará Rikša Káva. Určite bude veselo, na ľudovú nôtu zahrá a zaspieva goralská ľudová hudba. Program doplnia súťaže o zaujímavé ceny.

Obe krajské organizácie CR spoločne vydali propagačný materiál Autokempy Východného Slovenska. Okrem výstavy v Nitre bude voľne dostupný aj v turistických informačných centrách východného Slovenska. Predstavuje prehľadnú ponuku možností kempovania spolu s tipmi na výlety.

SprievodnyProgram_CBT_Vychod_

Prešovský a Košický kraj ponúkajú spolu 32 kempingov, v ktorých si každý nájde to, čo od dobrodružného spoznávania východného Slovenska očakáva. Pre začiatky kemperských dobrodružstiev sú výbornými miestami Camp Košice – Route E58 či Autocamp Čingov, ktoré ponúkajú dostatok miesta a vybavenie aj pre náročnejších cestovateľov. Sú výbornými východiskami pre preskúmanie mestskej kultúry aj prírodného turizmu košického kraja. Turistov, ktorí sa chystajú spoznávať Vysoké Tatry, poteší poloha kempu Leharocamping v Starej Lesnej s výhľadom na Lomnický štít. Výhľady na skalné útvary a adrenalín na bujných vodách Dunajca ponúka pieninský Camping Dunajec a vášnivým kemperom by nemal ujsť ani kemping Goralský dvor v Haligovciach, ktorý má na konte viacero ocenení vrátane kempu roka 2023 (podľa českého portálu Dokempu.cz). V blízkosti spomínaných kempingov sa nachádza množstvo nielen turistických, ale aj cyklistických trás. Na cestách po východnom Slovensku je možné navštíviť mnohé destinácie UNESCO. Východiskovým bodom môže byť napríklad Stellplatz pod Spišským hradom v okrese Levoča. Pre tých, ktorí si radi doprajú luxus a dobré víno bude ideálnou zastávkou Camping Malá Bara na Tokaji, kde nechýba unikátny wellness, fínska sauna s vírivkou a nekonečné vínne pivnice.

Domaša_Krym_foto_Jano Štovka,KOCR SVS

V blízkosti vodných nádrží nájdeme hneď niekoľko kempov, kde sa návštevníci môžu cítiť skoro ako na dovolenke pri mori. Oddych a letnú rekreáciu ponúka Kemping ANIMA – MEDVEDIA HORA pri Zemplínskej Šírave či z TÁBORISKO – Vinianske jazero – Hôrka, kde bude už čoskoro vybudovaný vodný vlek pre wakeboarding. Na Domaši si nájdete svoje kempingové miesto v Autokempe Domaša – Tíšava či Domaša – Dobrá. Regióny východu sú plne otvorené rodinám s deťmi. Kemping Aqua Maria vo Veľatoch je známy svojim rekreačným komplexom „Soľná brána Veľaty“, ktorá reflektuje miestnu históriu slaného prameňa. Okúzľujúcim miestom pre deti je určite aj Autokemp Aquaruthenia v okrese Svidník. Kemp sa nachádza vedľa aquaparku, preto to z kempu majú návštveníci iba na skok k bazénom a letným atrakciám ako napríklad pravé indiánske típí. V okolí sa môžu vydať spoznávať našu vojnovú históriu do Údolia smrti až po Duklu.

Realizované s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky. 

 

logo_Min-CestovnehoRuchu-a-Sportu_SR_SK_farba_rgb

 

POZRI TIEŽ:

Vyše milióna hostí v Prešovskom kraji v r. 2023

Štatistiky cestovného ruchu v Prešovskom kraji priniesli za rok 2023 pozitívne čísla. Návštevnosť Prešovského kraja v roku 2023 vzrástla medziročne o 17 %. Do kraja zavítalo viac než milión návštevníkov ubytovacích zariadení.

Fotosúťaž Choď a foť 2024

12. ročník súťaže o najkrajšie zábery Prešovského kraja. Neváhaj a zapoj sa! Súťaž je otvorená amatérskym aj profesionálnym fotografom.

Prešov bude hostiť Festival katalánskej kultúry

Festival katalánskej kultúry zavíta vôbec prvýkrát na Slovensko. Priamo v centre Prešova predvedie svoje tradície vyše 500 účinkujúcich z Katalánska.