Po stopách 1. svetovej vojny v Stropkove

Po stopách 1. svetovej vojny v Stropkove

Vydajte sa po stopách 1. svetovej vojny v Stropkove a okolí. Čaká vás autentický zážitok z návštevy zaujímavých miest v spoločnosti zanietených historikov.

Trasa je zameraná na spoznanie pamiatok prvej svetovej vojny v meste Stropkov, ktoré sú súčasťou náučnej lokality. Počas podujatia si pozrieme kostolnú vežu na námestí, ktorá slúžila ako delostrelecká pozorovateľňa a je z nej pekný výhľad aj dnes. Navštívime vojnový cintorín v meste a následne sa presunieme na vyhliadkovú vežu nad mestom, kde budeme môcť ochutnať vojenskú kašu a frontovú kávu. To všetko v sprievode historikov Martina Drobňáka a Ľuboslava Šmajdu.

Vyhliadková veža pri meste Stropkov

Dobrovoľný príspevok za účasť na podujatí, ktorý bude použitý na obnovu vojnových pamiatok z 1. sv. vojny, je 5 €. Každý registrovaný účastník má zabezpečený vstup na kostolnú vežu, vojenskú kašu a frontovú kávu, sprievodcovské služby. Prihlásiť sa môžete prostredníctvom formulára zverejneného na https://forms.gle/J3syM4ENswi1MCjg6 do 3. 5. 2024.

Po stopách 1. svetovej vojny_Stropkov

Program:

14:00 – 14:45 – výstup na kostolnú vežu

15:00 – 15:30 – vojnový cintorín Stropkov

16:30 – 17:00 – rozhľadňa na Ščerbovke (dĺžka trasy: 2,3 km, prevýšenie: 88 m)

17:30 – 18:30 – ochutnávka vojenskej kaše a frontovej kávy

19:15 – ukončenie akcie na námestí

Počet účastníkov (kapacita obmedzená): 20 účastníkov (účasť osôb, ktoré nedovŕšili vek 18 rokov, len v sprievode dospelej osoby)

Termín: nedeľa 5.5.2024

Martin Drobňák_KVH Beskydy

Prihlásenie prostredníctvom formulára:

https://forms.gle/J3syM4ENswi1MCjg6 (po odoslaní formulára čakajte na potvrdenie registrácie)

Oficiálny začiatok: 13:45 h (Stropkov, kaštieľ)

Účasťou na podujatí súhlasíte s podmienkami účasti na podujatí, ktoré nájdete na tomto odkaze: https://lnk.sk/ygo4

Podujatie organizujú: Oblastná organizácia cestovného ruchu Horný Zemplín, Klub vojenskej histórie Beskydymesto Stropkov s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu SR.