Objavte Poloniny aj tento rok!

Objavte Poloniny aj tento rok!

Podujatie Objavte Poloniny sa bude konať aj tento rok v termíne od 13. – 15. augusta 2021

Zážitkové podujatie Objavte Poloniny má za sebou úspešný a veselý pilotný ročník

V roku 2020 sme za štyri intenzívne mesiace zorganizovali prvý pokus tohto zaujímavého podujatia. Uskutočnilo sa v siedmych obciach a zapojilo sa do neho viac ako 20 rôznych poskytovateľov služieb (remeslá, príroda, regionálne špeciality).  Našim cieľom  bolo zviditeľniť región a pomôcť miestnym skúsiť si poskytovanie služieb cestovného ruchu v malom.

Poloniny__15

Počas víkendu sme zaregistrovali takmer 300 účastníkov, ktorí prišli z rôznych kútov Slovenska. Boli to predovšetkým rodiny s deťmi a páry rôzneho veku, ktorí strávili v Poloninách celý víkend, mnohí aj prvý krát v živote. Spätná väzba od samotných návštevníkov aj miestnych poskytovateľov bola veľmi pozitívna. Všetci vyjadrili spokojnosť a mnohí aj záujem o rok sa do Polonín vrátiť.

ladomirov (1)

Ďalší ročník podujatia ponúka nové zážitky aj nové lokality

Tento zážitkový víkend je na Slovensku unikátnym konceptom, pretože je to na prvý pohľad festival, avšak jeho atrakcie sú „roztrúsené“ po obciach v celej doline. Návštevníkov takto privedie do všetkých záhybov srdca Národného parku Poloniny. Nemasovo, udržateľne anti-covidovo.

Vadila_deti

Každý poskytovateľ služby vytvoril vlastný „komerčný zážitok“, za ktorý zákazník zaplatí. V rámci víkendu si zákazníci budú môcť vybrať zo širokej ponuky:

  • Spoznať prírodu a divočinu so sprievodcom
  • Pozorovať Slnko, Mesiac, planéty, hviezd a padajúce perzeidy
  • Naučiť sa pripraviť regionálne špeciality
  • Objavovať a vyskúšať si remeslá
  • Prejsť v nádhernej prírode kilometre pešo aj na bicykli
  • Zažiť vojnové príbehy na vlastnej koži
  • Vybrať sa po stopách prevádzačov
  • Užiť si miestny temperamentný folklór úplne inak
  • ... a (skoro) všetko v rusínskej jazykovej mutácii

DSCF2021

Objavte POLONINY je výbornou príležitosťou ako spoznať tento kút Slovenska. Príďte sa ponoriť do regiónu, dostaňte pod kožu jeho vône, chute, farby a humor. Všetko v nádhernej prírode, so srdečnými ľuďmi a autenticky po rusnacky! 

Tento projekt podporili naši partneri: Národný park Poloniny, Slovenský zväz astronómov a Slovenská astronomická spoločnosť pri SAV, Nadácia SPP, OOCR Horný Zemplín a Horný Šariš, KOCR Severovýchod Slovenska.

Poloniny__13

Podujatie organizujeme my – občianske združenie Take naše založené na podporu cestovného ruchu a regionálneho rozvoja na Východnom Slovensku. Tento unikátny koncept podujatia sme vymysleli a realizovali počas minulého leta. Nadchol všetkých zúčastnených a to nadchlo nás, aby sme si ho zopakovali aj tento rok. Príďte aj vy, bude nám spolu dobre.

Miesta konania: 8 obcí v Národnom Parku Poloniny, okres Snina
Stakčín, Stakčínska Roztoka, Topoľa, Runina, Ulič, Uličské Krivé, Zboj a Nová Sedlica

 

Kontakt:

Eva Kocanová, M: +421 944 570 252

E: info@objavtepoloniny.sk

W: www.objavtepoloniny.sk

FB: www.facebook.com/objavtepoloniny

Take naše, o.z., J. Záborského 2319/10A, 082 21 Veľký Šariš, IČO 53096436