Balóny opäť zavítajú pod Tatry

Balóny opäť zavítajú pod Tatry

Druhý októbrový víkend sa v Tatrách nudiť určite nebudete. To, čo uvidíte na oblohe sa len tak nevidí. V dňoch 1310. – 1510. 2023 sa po tretíkrát uskutoční Balónová fiesta Tatry. Pod Lomnický štít pricestuje 10 teplovzdušných balónov so svojimi posádkami. Okrem Slovákov pricestujú do Veľkej Lomnice aj Česi, Maďari, Poliaci, Holanďania, Rumuni a Rakúšania.

Popri známom podujatí v talianskych Dolomitoch, švajčiarskom Chateau-d´Oex, rakúskom Filzmoos či Ramsau – kde majú dlhoročnú tradíciu, sa Balónová fiesta Tatry dostáva na svetovú mapu balónových fiest.

„Na Balónovej fieste Tatry 2023 bude aj balón špeciálneho tvaru – gepard Hugo. Veríme, že počasie bude priaznivé a Hugo spolu s ostatnými balónmi zažiari na tatranskom nebi a urobí radosť domácim i návštevníkom podhoria Vysoké Tatry“, povedala Zuzana Korchňáková z balon.sk v Košice.

fiesta tatry_online-03

„Hlavný sprievodný program bude v sobotu od 18:00 hod v areáli golfového ihriska vo Veľkej Lomnici. Popradská kapela 4-KA BAND zahrá tie najlepšie slovenské, české a svetové hity. Program vyvrcholí nočným nafukovaním balónov približne o 20:00 hod“, uviedla Danka Velecká, výkonná riaditeľka OOCR Vysoké Tatry – Podhorie.

Počas všetkých troch dní balóny za priaznivého počasia hromadne odštartujú z plochy oproti golfovému ihrisku Black Stork vo Veľkej Lomnici o 7:00 a o 16:00.

Našim cieľom je pokračovať pod Vysokými Tatrami atraktívnym podujatím, ktoré začalo mať  svoje stále miesto ešte pred obdobím kovidu. Zároveň veríme, že emócie a zážitky ktoré návštevníci zažijú počas tohto víkendu, budú pre nich inšpiráciou, aby nás navštívili aj počas neskorej jesene a v zime“, dodal na záver Peter Duda, starosta obce Veľká Lomnica a predseda predstavenstva OOCR Vysoké Tatry – Podhorie.

*Organizátor si vyhradzuje právo na zmenu miesta štartu vzhľadom na poveternostné podmienky.

Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky.

logo_Ministerstvo_dopravy_SR_nove_SK_JPG_2023_farebne

 

Pozri tiež:

Nová rozhľadňa pri Údole

Vyhliadková veža je umiestnená v blízkosti cyklotrasy spájajúcej Údol s obcou Plaveč. Okolie obce Údol je tiež známe prírodnou pamiatkou Údolské skalky

Jesenný wellness v podhorí Tatier

Jesenné túry je ideálne ukončiť oddychom vo wellnesse. Alebo sa len tak zohriať v jesennom počasí v malebnom podhorí našich veľhôr. Pozrite si wellness tipy v podhorí Vysokých Tatier.