Nová rozhľadňa pri Údole

Nová rozhľadňa pri Údole

Z rozhľadne je možné vidieť Ľubovniansky hrad

V Prešovskom kraji pribudla ďalšia vyhliadková veža. Nachádza sa pri obci Údol v okrese Stará Ľubovňa. 

Vyhliadková veža je umiestnená v blízkosti cyklotrasy spájajúcej Údol s obcou Plaveč. Okolie obce Údol je tiež známe prírodnou pamiatkou Údolské skalky, ktorú tvoria pozoruhodné vápencová bradlá. 

Vyhliadkova veza_Udol_2023

Vyhliadková veža - rozhľadňa má tri podlažia a výšku 14,2 metra. Zhotovená je zo smrekového dreva. Jej najvyššie poschodie ponúka panoramatický výhľad na okolité obce, ako sú Plavnica, Hromoš, Ľubotín, Šarišské Jastrabie, Hajtovka a taktiež na hradnú vežu Ľubovnianskeho hradu.

Vyhliadkova veza_Udol_infotabula_fotoSpoznajSlovensko

Rozhľadňa bola vybudovaná v lete 2023. Realizáciu projektu zahŕňajúceho aj úpravu cykloaktánku umožnili dotačné financie Prešovského samosprávneho kraja. Župa vznik novej vyhliadkovej veže nad obcou podporila sumou 20-tisíc eur cez program Výzva pre región.

V okolí:

Skalky pri obci Údol

Na Slovensku sa nachádza mnoho krásnych prírodných atrakcií, ktoré sa oplatí vidieť. Jedným zo zaujímavých tipov na výlet sú aj Skalky pri obci Údol s...

Údolské skalky - Sulín

Obec Údol sa nachádza v okrese Stará Ľubovňa. Prírodná pamiatka Údolské skalky pozostáva z ôsmych vápencových bradiel, ktoré tvoria súčasť pieninského...

Hrad Plaveč

Hrad Plaveč postavili na obranu cesty do Poľska približne okolo roku 1294. Hrad prechádza obnovou, je ľahko dostupný a ponúka nádherný výhľad na široké okolie.

Stará Ľubovňa

Zavítajte do Starej Ľubovne, mesta s bohatou históriou a lákadlami pre turistov. Ľubovniansky hrad a skanzen, Viktóriine záhrady...

 

POZRI TIEŽ:

Fotosúťaž Choď a foť 2023 čaká na zábery

11. ročník obľúbenej fotografickej súťaže Choď a foť. Súťaž je určená amatérskym i profesionálnym fotografom. Ich úlohou je zachytiť krásy a zaujímavosti Prešovského kraja.

 

 

Vyhliadkové veže