Legendarium 2019: Cestuj, zbieraj nálepky a vyhraj!

Legendarium 2019: Cestuj, zbieraj nálepky a vyhraj!

PREŠOV/TATRY (17. 6. 2019) – Viac ako 100 tipov na výlety, príbehy legiend v komikse a možnosť zbierať súťažné nálepky počas cestovania. Opäť je tu LEGENDARIUM! Pokračovanie obľúbeného projektu pre celé rodiny, vďaka ktorému sa počas leta rozhodne nebudete nudiť.

Letná turistická sezóna v Prešovskom kraji sa nesie v znamení príbehov legendárnych hrdinov. Turistov do kraja láka dvadsať legiend, ktoré predstavujú turistické zaujímavosti dvadsiatich lokalít. Projekt s názvom Legendarium sa dočkal svojho štvrtého pokračovania! Ambasádorom je moderátor a cestovateľ Gregor Mareš.

Gregor Mareš ako ambasádor projektu Legendarium 2019

Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska pripravila na leto 2019 návrat obľúbeného projektu LEGENDARIUM – cestovanie s legendami. Príbehy 20 legiend nájdete v komikse, ktorý zároveň obsahuje vyše 100 tipov na výlety. Autorom ilustrácií je Juraj G. Mandel. Do komiksu zbierajú návštevníci súťažné nálepky. Za zozbierané súťažné nálepky už počas leta získate zľavy na rôzne vstupy a v závere ich nezabudnite zaslať do záverečného žrebovania o ceny pre celú rodinu.

Legendarium_komiks, peciatka, nalepky

Komiksy a súťažné nálepky sú distribuované na vyše 50 miestach, návštevníci ich získajú zdarma ku vstupnému. K zapojeným zariadeniam patria múzeá, hrady, jaskyne, trickartové galérie, UNESCO pamiatky, aquaparky, športoviská a rozmanité atrakcie v celom Prešovskom kraji.

Súťaž trvá od 15. júna do 15. septembra 2019.

Deti Legendarium 2019

Ambasádorom projektu je moderátor a cestovateľ Gregor Mareš.

Ak máme príbeh, tak výlet nadobudne úplne iný rozmer. Spolu s možnosťou získať nálepky a následne ďalšie zľavy je to pre deti a rodičov silná motivácia spoznať čo najviac miest. Ako rodák z Vyšných Hágov poznám najmä Tatry, preto chcem deťom ukázať a zároveň sám objaviť aj ďalšie časti nášho kraja,“ uviedol G. Mareš.  

Gregor Mareš sa počas leta vyberie spolu s deťmi a priateľmi spoznávať Prešovský kraj, jeho cestovanie bude môcť verejnosť sledovať na Facebooku Legendarium a S deťmi na cestách.

S legendami môžete cestovať od Tatier až po Poloniny. Pozri si tipy na výlety a miesta s nálepkami TU

Všetky tipy na výlety a informácie nájde verejnosť na www.legendarium.info

SVS---legendarium-2019---WEB1-1920x600px

 

Pozri tiež:

Prihlás sa na odber noviniek!

Tipy na výlety, podujatia, informácie o novinkách v cestovnom ruchu v Prešovskom kraji a súťaže o skvelé ceny. To všetko vo Vašej mailovej schránke.

Turistické noviny Prešovského kraja

Turistické noviny Prešovského kraja určené všetkým návštevníkom i domácim. Tipy na výlety, podujatia, zaujímavosti. Noviny sú distribuované do cca 90 zariadení v kraji. Nájdete ich v turistických informačných centrách, v múzeách, na hradoch, v galériách, aquaparkoch a rôznych atrakciách...

Tagy