Leto v Prešovskom kraji bude plné zážitkov!

Leto v Prešovskom kraji bude plné zážitkov!

Výlety pre celú rodinu

Prešov (30. 5. 2019) - KOCR Severovýchod Slovenska pripravuje na leto 2019 návrat obľúbeného projektu LEGENDARIUM. Od polovice júna do polovice septembra 2019 je pre rodiny s deťmi pripravený pestrý program plný výletov, poznávania a zábavy.

Spoznávanie Prešovského kraja s legendami sa dočká svojho 4. vydania. Projekt sa opäť rozrástol a ponúka až 20 oblastí Prešovského kraja s množstvom tipov na výlety, ktoré sú ideálne pre rodiny s deťmi. Kampaň LEGENDARIUM je zároveň súťažou o pestré ceny.

 „Deti sa môžu tešiť na zbieranie nálepiek hrdinov do krásneho komiksu. V komikse nájdu 20 príbehov legendárnych hrdinov, ktoré spracoval známy autor komiksov Juraj Mandel. V komikse zároveň nájdu informácie o tom, kde môžu získať súťažné nálepky a kam sa vybrať na ďalšie výlety,“ predstavil cestovanie s  legendami Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Legendarium_komiks, peciatka, nalepky

Súťažné nálepky a komiksy získajú cestovatelia v rôznych kultúrnych a zábavných zariadeniach v kraji - v múzeách, na hradoch, kúpaliskách a rozmanitých aktrakciách. Spolu pôjde až o 54 výdajných miest. Po nazbieraní garantovaných hraníc získajú majitelia komiksov zaujímavé zľavy na ďalšie výlety. Súťažné ústrižky z nálepiek na záver zašlú cestovatelia v septembri do žrebovania o hodnotné ceny.

K hrdinom patria známe postavičky ako Biela pani (Levoča a okolie), Móric Beňovský (Stará Ľubovňa) či mních Cyprián (Pieniny), ale aj menej známe legendy z ostatných kútov Prešovského kraja, napríklad vojak Vasiľ z Dukly, Belzezub zo Sniny, Vidla zo Ždiaru alebo Kamenná baba z okolia Lačňovského kaňonu, šašo Jašo z hradov v okolí Prešova...

Na výlety Prešovským krajom s projektom LEGENDARIUM sa vyberie aj známy moderátor Gregor Mareš so svojimi deťmi. Ich cestovanie budete môcť sledovať na Facebooku Severovýchod Slovenska a S deťmi na cestách.

Legendarium_ukazka

S legendami dostávajú rodiny tipy na výlety na mieru, zabávajú sa, objavujú a zároveň  sa učia hravou formou. Veľkým lákadlom sú i benefity, ktoré za zozbierané nálepky získavajú.

Komiksy a nálepky budú na výdajných miestach k dispozícii od 15. júna, návštevníci ich získajú zdarma ku vstupnému.

Zoznam miest - nálepky a komiksy

 Fotopostavička mnícha Cypriána v areáli Kúpeľov Červený Kláštor - Smerdžonka
Fotopostavička mnícha Cypri...

LEGENDARIUM má na konte viaceré ocenenia – Najlepšia inovácia v cestovnom ruchu 2015 od Ministerstva dopravy SR,  1. miesto Najlepšia slovenská aplikácia – AndroidCode 2015, 1. miesto a 2. miesto získali v r. 2015 a 2016 propagačné materiály  LEGENDARIUM od Klubu fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov v kategórii najkrajší propagačný materiál kraja/regiónu. Najväčšiu radosť však máme z toho, keď nám píšu deti, rodičia a učitelia, že vďaka Legendariu objavili zaujímavé miesta, že mali pestrý program na leto a že sa im v našom kraji s legendami páčilo.

 

Možnosť čerpať zľavy za zozbierané nálepky už počas leta:

Jaskyňa Zlá diera 

Za 6 nálepiek: vstup zdarma pre dieťa do 12 rokov, nad 12 rokov 50 % zľava

Hrad Ľubovňa

Za 12 nálepiek: 50% zľava na rodinný vstup na Hrad Ľubovňa (max. 2 dospelí + 2 deti)

Slovenské opálové bane

Za 18 nálepiek: vstup zdarma pre dieťa do 12 rokov

AquaCity Poprad

Za 25 nálepiek: 50 % zľava na vstup (dieťa do 120 cm získava vstup zdarma a rodič zľavu 50 %)

Chodník korunami stromov Bachledka

Za 34 nálepiek: dieťa do 14 rokov má v sprievode dospelého vstup na chodník s lanovkou zadarmo

 

Legendarium na Facebooku

www.legendarium.info

 

Tagy