Slovenský deň v Krakove

Slovenský deň v Krakove

Do Krakova sme preniesli kus Prešovského kraja

Na Hlavnom námestí v Krakove sa počas vianočných trhov 7. decembra 2018 uskutočnil Slovenský deň organizovaný Generálnym konzulátom SR v Krakove a Zahraničným zastúpením cestovného ruchu SR vo Varšave.

Návštevníci mali možnosť počas celého dňa spoznávať zaujímavosti Prešovského kraja - jeho turistické lákadlá, ale aj chute a tradície. Prešovský kraj do Krakova preniesla Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska spolu s ĽH Dzugasovci a ďalšími vystavovateľmi. 

Súčasťou programu bolo aj slávnostné rozsvietenie vianočného stromu generálnym konzulom SR v Krakove Tomášom Kašajom a primátorom mesta Krakov Jackom Majchrowským. Stromček zo slovenských lesov pri príležitosti prebiehajúceho predsedníctva SR vo Vyšehradskej skupine venoval Krakovčanom Generálny konzulát SR v Krakove, Honorárny konzulát SR v Gliwiciach a Lesy SR. Generálny konzulát SR v Krakove sa tak stal prvou diplomatickou misiou, ktorá v novodobých dejinách darovala mestu Krakov vianočný strom. 

181213 GK Krakow Slovenský vianočný strom 02

IMG-4434

Celé námestie rozveselila aj Ľudová hudba Dzugasovci z Prešova

KOCR Severovýchod Slovenska s radosťou prijala pozvanie na toto podujatie, bolo nám potešením byť jeho súčasťou. Aj toto je cesta, ako prezentovať krásy nášho kraja aj za hranicami a veríme, že aj vďaka tejto návšteve sme inšpirovali mnoho ľudí k návšteve Prešovského kraja. 

IMG-4427 Na fotke sprava Martin Janoško - riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska a Tomáš Kašaj - generálny konzul SR v Krakove

Návštevníci mohli ochutnať aj sladké Tatramelky a Tatranský čaj. Pozvanie prezentovať krásy Slovenska prijali aj Kúpele Vyšné Ružbachy, Aquaruthenia Svidník a Ľubovniansky hrad. 

IMG-4431

 

POZRI TIEŽ:

HLASOVANIE: NAJ v cestovnom ruchu 2018

Vyberte najlepších v cestovnom ruchu Prešovského kraja za rok 2018.