Turisti sa už v Levočských vrchoch a ich okolí nestratia

Turisti sa už v Levočských vrchoch a ich okolí nestratia

PREŠOV (30. október 2014) – Sedem veľkých informačných tabúľ s mapami územia nájdu turisti v lokalitách od Spišského salaša až po pamätník SNP v Levočských vrchoch.  Značenie financovala Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.

 

Krása Levočských vrchov, tajomstvá zaniknutých obcí v bývalom vojenskom objekte Javorina, Levočská dolina a ďalšie okolité oblasti sú lákadlom pre milovníkov turistiky. 

V októbri 2014  bolo pre lepšiu orientáciu a propagáciu atraktivít tohto regiónu osadených sedem informačných tabúľ. Poskytujú informácie o turistických atrakciách v okolí, ktoré sú doplnené fotografiami a veľkou geografickou mapou. Povrch tabúľ je ošetrený proti slnečnému žiareniu. 

LE tabula1

Tieto mapy sme sa rozhodli umiestniť na miestach, ktoré sú turisticky zaujímavé a tento typ značenia na nich chýba. Ide o krásnu oblasť Slovenska, ktorá si zaslúži pozornosť. Ponúka možnosti na pešie túry i cykloturistiku, disponuje krásnou prírodou, kultúrnymi a historickými pamiatkami,“ priblížil motív projektu riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško. Projekt financovala KOCR Severovýchod Slovenska v plnej výške 6410 eur. 

Informačné tabule sú umiestnené v lokalitách: 

Levočské vrchy - pamätník SNP 

Levočské vrchy - Zbojnícka lúka

Levočské vrchy - Kúty

Ľubické Kúpele

Ruskinovce

Levočská Dolina

Spišský salaš


FOTOGALÉRIA


SÚVISIACE ČLÁNKY:  Ocenenia Najlepší v cestovnom ruchu