V Sobinove mesce dni Sabinova budú

V Sobinove mesce dni Sabinova budú

Mesto Sabinov a Mestské kultúrne stredisko v Sabinove Vás pozývajú na Dni Sabinova 2022 a 48. ročník Sabinovského jarmoku, ktoré sa začínajú už tento víkend. Tento ročník je o to vzácnejší, keďže sa otvára po dlhšej odmlke. V termíne od 11. do 18. júna je pre návštevníkov pripravený bohatý program. Súčasťou osláv dní mesta budú kultúrne udalosti ale aj športové aktivity.

KC_sabinov

Dni mesta Sabinov majú vo svojom repertoári množstvo sprievodných akcií. Jednou z nich je aj deň otvorených dverí KC Na korze a KIC na Korze a expozícii Krajského múzea Prešov. Deň otvorených dverí sa uskutoční 16. júna od 09.00 - 17.00 hod.. Návštevníci budú mať možnosť vlastnoručne si vyraziť mincu pre šťastie alebo na pamiatku.

Okrem toho, Sabinovčan Marek Hockicko zapožičal maketu Rímskokatolíckeho kostola sťatia sv. Jána Krstiteľa, ktorú vlastnoručne vytvoril a strávil na jeho zhotovení 1800 hodín. Jeho inšpiráciou boli makety budov námestia zo špiliek, ktoré videl ako malý v Sabinovskej knižnici. Jeho najväčším potešením bude, ak si prídete túto maketu pozrieť osobne.

Počas dopoludnia v knižnici MsKS, sabinovská rodáčka Viktória Moser (Semaníková) predstaví svoju knihu Mysľomágovia - Hmlový ostrov a večer počas krstu ju uvedie do života kníh. Pôjde o prvotinu z jej tvorby, v ktorej opisuje svet, v ktorom vládne silná myseľ a schopnosť vedieť pracovať s vlastnými myšlienkami a vrodenými predispozíciami. Za zmienku určite stojí aj Promenádny koncert žiakov a pedagógov ZUŠ v Sabinove so začiatkom o 17.00 hod. na malom pódiu.

48 sabinovsky jarmok

Od 16. júna budú všetky ďalšie podujatia doprevádzané 48. Sabinovským jarmokom. Jarmočný program bude prezentovaný počas troch dní s heslom: „V Sobinove /konečne/ jurmak budze.“

„48. Sabinovský jarmok však v sebe nesie aj niekoľko noviniek. Hlavné pódium pri ÚPSVaR v Sabinove bude v čase hlavných večerných predstavení ohradené, so symbolickým vstupným 1€. Keďže chceme sústrediť pozornosť na bezpečnosť, tento vzniknutý priestor bude chránený súkromnou bezpečnostnou službou. V hornej časti mesta pri soche Oskara postavíme druhé malé pódium. Počas jarmoku tam bude vytvorená tzv. detská zóna určená pre rodiny s deťmi. Sobotný jarmočný program v dopoludňajších hodinách bude svedkom 1. detského jarmoku.“ dodal na záver Jozef Váhovský.

POZRI TIEŽ: