Chutné poďakovanie zdravotníkom od Nestville Taberny

Chutné poďakovanie zdravotníkom od Nestville Taberny

Pandémia koronavírusu, ktorej posledné mesiace čelíme, čoraz viac rozdeľuje našu spoločnosť. Je preto potrebné, aby si ľudia o čosi viac preukazovali priateľské gestá, porozumenie a vzájomnú pomoc.

Príkladom toho je aj Nestville Taberna, ktorá je súčasťou Nestville Parku v obci Hniezdne. Tá sa so svojimi zamestnancami počas celoplošného testovania postarali o hladné žalúdky zamestnancov Ľubovnianskej nemocnice, a to formou čerstvého, sladkého i slaného domáceho pečiva. Pre zaujímavosť – na jeho prípravu bolo spotrebovaných 20 kg múky, 2 kg slivkového lekváru, 2 kg klobásy Bača Paľo a 1 kg lentiliek. Dokopy bolo počas niekoľkých dní odovzdaných 629 kusov chutného pečiva.

Slané pečivo
...

Nestville Park predstavuje jeden z najmodernejších liehovarov v Strednej Európe, ktorého aktivity sú zamerané prioritne na výrobu prvej slovenskej whisky.  Začiatkom prvej vlny pandémie COVID-19 využil príležitosť ako pomôcť ľuďom a preorientoval výrobu alkoholických výrobkov na univerzálne čistiace prípravky BURBEGEL Plus. Keďže naň presmerovali viac než 40 % svojej produkcie univerzálne čistiace prípravky sa v marci 2020 rozhodli darovať obyvateľom obce Hniezdne a ďalším susediacim obciam Kamienka, Forbasy, Lacková, Lomnička, Kolačkov, Nová Ľubovňa, Jarabina a mesto Stará Ľubovňa. Každému obyvateľovi danej obce bol pridelený 1 liter tohto prípravku a spoločnosť rozdala dokopy 28 000 litrov.

Nestville Taberna (1)
...

To však nie sú jediné aktivity tohto druhu, ktoré spoločnosť vykonáva. Nestville Taberna už počas minulého roka usporiadala vianočný benefičný večer pre deti z Detského domova v Podolínci, kde všetci dostali trojchodovú večeru, zároveň vykonala zbierku hračiek darovaných od iných detí. Vzhľadom na to, že tento rok nebude možné takéto podujatie usporiadať, rozhodli sa podporiť aspoň zdravotníkov z Ľubovnianskej nemocnice, ktorí sú dennodenne v prvej línii v boji s ochorením koronavírusu. 

Chutná zásielka
...

Okrem krásnej prírody a bohatej histórie môžete na území regiónu severného Spiša a Pienin nájsť aj množstvo dobrých ľudí, ktorí vás tu radi privítajú a pohostia.

Zdroj: OOCR Severný Spiš - Pieniny

POZRI TIEŽ:

Nestville Taberna

Ochutnajte zaujímavú chuť nového nepasterizovaného, nefiltrovaného piva Nestville Beer v spojení s gastronomickým potešením. Tieto pôžitky si môžete v...

Nestville Park

Objavte domov prvej slovenskej Nestville Whisky v expozícii liehovarníctva a tradičných ľudových remesiel Nestville Distillery, nachádzajúcej sa v regióne severného Spiša, v malebnej dedinke Hniezdne.

Nestville apartments

Nestville apartments sú komfortne zariadené apartmány, ktoré upútajú svojim jedinečným vidieckym štýlom s ručne opracovaným drevom a kameňom. Poskytuj...