Ušetrite s Tatry Card

Ušetrite s Tatry Card

Tatry Card je obľúbená regionálna digitálna karta, na ktorú sa môžu návštevníci Vysokých Tatier tešiť u zmluvných ubytovateľov, alebo si ju môžu zakúpiť online na https://tatrycard.tatry.sk/ a počas svojho pobytu vo Vysokých Tatrách tak využívať množstvo atraktívnych benefitov a výhod.

Cestu za tatranskými zážitkami a dobrodružstvami uľahčí  Tatry Card návštevníkom, ktorí sa tak vďaka nej budú nielen bezproblémovo presúvať celým tatranským regiónom, ale môžu navštíviť množstvo zaujímavých atrakcií s výhodnými zľavami.

Ide o neprenosný sieťový cestovný lístok na trate tatranských elektrických železníc (TEŽ), ozubnicovej železnice (OŽ) a úsek Poprad-Tatry – Studený Potok – Tatranská Lomnica na meno zákazníka s platnosťou na 3 alebo 7 dní, pričom platí na neobmedzený počet ciest v čase platnosti TATRY CARD (teda do 24. hodiny posledného dňa platnosti).

Cenník TATRY CARD:

image

Pozn.:    zľavnený lístok TATRY CARD bude pre zákazníkov v definovanom veku (do 16 r. a od 62 r.), ktorí nemusia mať registráciu na 100 % zľavu z cestovného, a tak budú môcť za výhodnejšiu cenu cestovať železnicou po Tatrách bez potreby registrácie
*     možnosť zakúpenia a platnosť TATRY CARD je viazaná na zmluvné ubytovanie

TATRY CARD je predávaná návštevníkom Vysokých Tatier:

  • pri viazanosti na ubytovanie: aktivácia TATRY CARD u partnerských ubytovacích zariadení  Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry (ZCR VT)
  • bez viazanosti na ubytovanie: zákazník si aktivuje TATRY CARD cez e-shop TATRY CARD.

Digitálnu kartu  TATRY CARD si po zakúpení cestujúci môžu stiahnuť zo svojho emailu do digitálnej peňaženky (Wallet) vo svojom mobilnom telefóne. TATRY CARD platí pre každú osobu staršiu ako 6 rokov (dieťa do dovŕšenia 6 roku veku nepotrebuje lístok). 

TATRY-CARD-logo-3-552x392

Cestujúci si lístok TATRY CARD nemusí označovať v označovačoch cestovných lístkov, pri kontrole vo vlaku sa okrem TATRY CARD preukáže aj platným identifikačným dokladom. Pri nároku na zľavnený lístok TATRY CARD (deti od 6 do 16 rokov) sa cestujúci v prípade pochybností o ich veku preukážu akýmkoľvek preukazom vydaným inou organizáciou alebo úradom, ktorý obsahuje aktuálnu fotografiu, meno a priezvisko a dátum narodenia. Pri cestujúcich od 62 rokov sa stačí preukázať preukazom totožnosti.

Využiť lístok TATRY CARD môžete nielen ako sieťový cestovný lístok vo vlakoch ŽSSK na tratiach TEŽ*, OŽ a na úseku Poprad-Tatry – Studený Potok – Tatranská Lomnica, ale aj u ďalších zmluvných partnerov Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry  – teda reštauračné služby, relaxačné služby, športové aktivity a pod. Karta umožňuje návštevníkom počas pobytu využívať aj rôzne zľavy až do výšky 25 % ako napríklad na vstupy do obľúbených galérií, či múzeí napr. Tricklandia, Galéria Dobrá hračka, Poliankovo, Farma Východná, Múzeum TANAP-u, Pedal Planet, Botanická záhrada, Ski múzeum, Tatry Vnútri, Tatras Tower a podobne.

Určite si každý návštevník želá stihnúť za svoj krátky pobyt čo najviac. Túru k vysokohorskej chate v národnom parku, výlet lanovkou, kúpanie v aquaparku, člnkovanie na Štrbskom plese, možno aj výlet na horskom bicykli, golf, bowling alebo návštevu jedného z múzeí. Popritom si dať dobrú kávu, ochutnať nejakú špecialitu a večer  po masáži vychutnať pohár výborného vína. To všetko je síce časovo náročné, ale nie nemožné. A oveľa pohodlnejšie, ak budete mať svoju  Tatry Card.

Viac informácii na www.tatry.sk a www.regiontatry.sk.

Pozri tiež:

Turistické noviny Prešovského kraja - leto 2023

Prelistujte a prečítajte si aktuálne Turistické noviny Prešovského kraja na sezónu leto a jeseň 2023.