Zima ako z rozprávky v Bachledke

Zima ako z rozprávky v Bachledke

Bachledka sa so snehovou nádielkou premenila na skutočný raj pre všetkých milovníkov snehu a lyžovania. Okrem zimných športov ponúka trikrát týždenne večerné dobrodružstvo pod hviezdami.

Zima udrela v Ždiari v plnej sile. Intenzívne sneženie a zasnežovanie teší lyžiarov i deti. Bachledka Ski&Sun spája tri doliny s prístupom do strediska z každej z nich, Bachledovu dolinu, Malú Frankovú a Jezersko. Stredisko ponúka rôznu náročnosť zjazdoviek v dĺžke 8,5 km. Nájdete v ňom aj obľúbenú atrakciu Chodník korunami stromov.

Chodnik korunami stromov_zdroj Bachledka Ski and Sun_2023 (2)

Stredisko Bachledka spúšťa lyžiarsku sezónu od piatka 8. decembra do nedele 10. decembra. Pre tých, čo uprednostňujú pohodlie a krásu prírody, bude v prevádzke aj Chodník v korunách stromov. Počas otváracieho víkendu bude v prevádzke 10 miestna sedačková lanovka Bachledka, štvorsedačka Jezersko a Hrebeň. Otvorené budú zjazdovky Slalomák, Majstrák a Hrebeň. Následne bude stredisko otvorené denne od 15. decembra.  

Na svoje si prídu aj priaznivci freeridu, ktorým zima vytvorila doslova zimný raj. Novinkou je nové Tréningové Centrum, ktoré slúži najmä členom lyžiarskych klubov na tréningy. Nová zjazdovka je pomenovaná po bratoch Ottovi a Vladovi Krajňákových. Dĺžka zjazdovky presahuje 920 m a prevýšenie 212 m. Otto Krajňák je držiteľom krištáľového glóbusu za víťazstvo vo Svetovom pohári veteránov a niekoľkonásobný majster sveta kategórie Masters.

Lyžovanie_lanovka_v_Bachledke_zdroj Bachledka Ski and Sun_2023 (3)

Z výborných podmienok a upravených trás sa tešia aj priaznivci bežeckého lyžovania a skialpinizmu. Pre tých vyznačilo stredisko novú skialpovú trasu z Bachledovej doliny na vrchol Spišskej Magury. Bežkárov čaká upravená vyhliadková 14 km dlhá trať po hrebeni Spišskej Magury smerom do Ždiaru.

Lyžovačka v Bachledke_zdroj Bachledka Ski and Sun_2023 (4)

Zábava nekončí ani večer

Stredisko pripravilo magickú Čarovnú krajinku. Trikrát týždenne čaká návštevníkov zážitkový večerný program. Čarovná krajina sa rozsvieti v sprievodnom programe 27. decembra 2023 v Bachledke. Každú stredu, piatok a sobotu od 17:00 do 21:00 si turisti užijú večernú prechádzku Chodníkom korunami stromov pod hviezdami i zábavnú večernú sánkovačku na 2,5 km dlhej sánkarskej trati.

Chodnik korunami stromov_zdroj Bachledka Ski and Sun_2023 (1)

Chodník korunami stromov je osvetlený svetelnou reťazou dlhou až 1234 metrov. Pred vstupnou bránou sa nachádza svetelná expozícia.

čarovna krajina bachledka

Večerná atmosféra dodáva celému zážitku neopakovateľnú magickú atmosféru. Zábava na svahu trvá počas celej zimy. Stredisko pripravilo hudobný program, snežné párty i koncerty živej ľudovej hudby počas celej zimnej sezóny. Zima v Bachledke tak budú pre všetky deti i ich rodičov rozprávková s kopou snehu, zábavy, športu a dobrodružstiev.

sankovanie_bachledka_ski_2022

Bachledka Ski&Sun je členom skupiny Tatry Super Ski, ktorá združuje 18 lyžiarskych stredísk v Poľsku a v Tatrách s využitím jedného skipasu. Viac na www.bachledka.sk

Zdroj a foto: Bachledka Ski & Sun

 

POZRI TIEŽ: