Desiatky tisíc návštevníkov na veľtrhu v Prahe

Desiatky tisíc návštevníkov na veľtrhu v Prahe

V dňoch 15. – 17.3. 2024 sa uskutočnil veľtrh Holiday World and Region World Praha 2024, ktorého sa zúčastnilo viac ako 30 000 návštevníkov. Na trojdňovom podujatí v kongresovom a výstavnom centre PVA EXPO v Prahe sa v rovnakom čase organizovala aj výstava lodí a karavanov.

Počas troch dní sa na výstave predstavilo celkom 306 rôznych vystavovateľov z viac než 30 krajín. Vstupenky na výstavu si kúpilo 30-tisíc ľudí, čo je výrazny nárast oproti minulému roku. Takmer všetci vystavovatelia hlásili väčší záujem návštevníkov. 32. ročník cestovateľského veľtrhu bol aj za účasti KOCR Severovýchod Slovenska a partnerov z regiónu.

 Holiday World and Region World
Holiday World and Region Worl...

Veľtrh Holiday World & Region World Praha je jednou z najvýznamnejších udalostí svojho druhu v odvetví cestovného ruchu v strednej Európe a je miestom prezentovania ponuky cestovných kancelárií, národných turistických centrál. Úukazuje totiž nové trendy v spôsobe trávenia voľného času a ponúka možnosti pre objavenie nových destinácií. Výstava v Prahe je jednoducho prehliadkou toho najlepšieho, čo dokáže oblasť turizmu v súčasnosti ponúknuť.

Tohtoročnou partnerskou krajinou bola Srí Lanka spolu s moravsko-sliezskym regiónom. Výraznou témou výstavy bola aj aktívna turistika, termálne pramene a prezentácia charakteristickej hudby pre jednotlivé krajiny.

Prvý deň veľtrhu, piatok 15. marca, bol primárne určený odbornej verejnosti, víkend (16. až 17. 3. 2024) patril početným návštevníkom. Na slávnostnom galavečeri si Slovakia Travel prevzala cenu za 1. miesto v kategórií Najzaujímavejšie propagačné materiály.

IMG_2058

Expozícia Slovenskej republiky sa nachádzala v Hale A4 a každý spoluvystavovateľ mal k dispozícii informačný pult s označením a rokovací priestor. Veľkorysá plocha 100 mbola dostatočne nápadná aj vďaka nádherným fotografiám reprezentujúcim Slovensko. Návštevníci stánkov Slovenskej republiky mali k dispozícií množstvo propagačných materiálov reprezentujúcich danú oblasť alebo subjekt. V rámci priestorov výstavnej plochy sa uskutočňovali aj neformálne stretnutia a pracovné rokovania napr. so zástupcami cestovných kancelárii.

Najväčší záujem bol o informácie ohľadom letnej cykloturistiky, NP Poloniny, hradov, zámkov a zrúcanin v Prešovskom kraji, ale tie o pamiatky UNESCO. Veľký záujem bol o možnosti využitia kempingov, či parkovania s karavanom.

Spoluvystavovatelia

  • KOCR Severovýchod Slovenska
  • OOCR Región Vysoké Tatry
  • OOCR SEVERNY SPIŠ - PIENINY
  • OOCR TATRY- SPIŠ – PIENINY
  • OOCR Región Šariš
  • KOCR Bratislava Turizmus /OOCR BTB
  • KOCR Trnavský kraj
  • KOCR Žilinský turistický kraj /OOCR Klaster Orava/OOCR Turiec/ Kúpele Rajecké Teplice
  • OOCR REGION LIPTOV
  • OOCR Žitný ostrov - Csallókoz
  • OOCR VISIT KOŠICE
  • OOCR Slovenský Raj & Spiš
  • OOCR Stredné Slovensko / Kúpele Brusno

Medzinárodné podujatie Holiday World and Region World Praha so zameraním na dovolenky, cestovanie a relax, ktoré patrí k najvýznamnejším veľtrhom cestovného ruchu v strednej Európe, naplnilo svoj účel, oslovilo ľudí a vzbudilo v nich chuť cestovať a navštíviť Prešovský kraj, Vysoké Tatry, Pieniny či Poloniny. Regionálne produkty Tatramelky, Nestville, kvalitné propagačné materiály s dôležitými informáciami zvýšili záujem. Počas veľtrhu bola na stánku slovenskej expozície zabezpečená ochutnávka vína, gastronomických špecialít a moderované vystúpenia s kvízovými otázkami, do ktorých sa návštevníci aktívne zapájali ako aj bezplatný fotokútik.

Pozri tiež:

VÝCHOD - Váš camp

Poďte objaviť dovolenkové dobrodružstvo v destinácii VÝCHOD! Spoznajte pestrú ponuku Prešovského a Košického kraja.

Kalendárium CYKLOpodujatí v Prešovskom kraji 2024

Pozrite si prehľad cyklopodujatí roku 2024 a užite si športové zážitky v Prešovskom kraji!  Máte pre nás tip na ďalšie zaujímavé podujatia v Prešovsk...