Domaša: Zapojte sa do prieskumu

Domaša: Zapojte sa do prieskumu

Ako si na tom, Domaša?

Oblastná organizácia cestovného ruchu Horný Zemplín v spolupráci s Ekonomickou univerzitou Mateja Bela v Banskej Bystrici realizuje prieskum názorov na rozvoj cestovného ruchu v okolí Domaše, ktoré prispejú k strategickému plánovaniu v destinácii. Aktivita je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky.
 
Výskum je zameraný na dve cieľové skupiny: návštevníci a miestne obyvateľstvo. Informácie získané od návštevníkov subdestinácie budú následne analyzované a komunikované s aktérmi CR v oblasti samosprávy, podnikateľského a neziskového sektora.
Krátky dotazník pre návštevníkov: https://forms.gle/WyP7MsDCXir53AKr9
 
"Vieme si tak nastaviť efektívne zvyšovanie kvality služieb v odvetví CR s ohľadom na udržateľnosť. Zároveň chceme vedieť, ako vnímajú rozvoj CR v oblasti Domaše miestni obyvatelia. Diskutovať s nimi chceme o možnostiach rozvoja CR a jeho pozitívnych i negatívnych dopadoch na život, miestnu kultúru i životné prostredie. Tieto zistenia budú predmetom samostatnej odbornej konferencie, ktorá je naplánovaná na jeseň tohto roka," uviedla Michaela Zdražilová, riaditeľka OOCR Horný Zemplín.
 
Cieľom tejto aktivity je spoznať limity vybranej subdestinácie, zvýšiť kvalitu poskytovaných služieb, lepšie zadefinovať priority územia, počúvať miestne obyvateľstvo, nakoľko cestovný ruch ovplyvňuje ich životy a prostredie, v ktorom žijú. Pri komunikácii s podnikateľmi a samosprávami bude môcť OOCR operovať s relevantnými dátami a lepšie plánovať aktivity v území.
 
POZRI TIEŽ:

V Prešovskom kraji čaká rodiny hravé leto

Tipy na výlety vytvorené na mieru rodinám s deťmi a rekordný počet zapojených zariadení prináša počas leta 2023 projekt Legendarium.