Kam do wellness v podhorí Tatier

Kam do wellness v podhorí Tatier

Chystáte sa v zime do Vysokých Tatier? Určite by ste si radi oddýchli vo wellness, no práve vo vašom penzióne, či ubytovaní na súkromí žiadne nie je. Pokojne sa vyberte do niektorého z príjemných wellness v podhorí, odporúčame vám vždy vopred sa telefonicky objednať:


Kontakt Wellness hotel****, Stará Lesná

Ponuka: Vitálny svet – (tapidárium, duša vody, vírivka, infra sauna, mentolová inhalácia, tatranská sauna, bylinková inhalácia, parná sauna, tatranská smršť (chôdza v studenej a horúcej vode), exteriérová vírivka, vonkajšia fínska sauna, relaxačná terasa, jacuzzi bar). Profesionálne tvárové a telové ošetrenie. Masáže. Salónne kúry.

Možnosti vstupu a ceny: vstup je možný aj pre neubytovaných hostí na základe telefonickej objednávky. Cena je 35 € pre dospelú osobu na 3 hodiny.

Otváracie hodiny: vitálny svet - od 15:00 do 21:00
Rezervácia: recepcia 052 44 68 185
https://www.hotelkontakt.sk/wellness/

Hotel Kontakt_wellness_virivka_OOCR VT-P

Horizont Resort****, Stará Lesná

Ponuka: sucha/parná/infra/soľná sauna, bazén, oddychová miestnosť, ochladzovací bazén, jacuzzi, vírivka, masážna posteľ, zážitkové sprchy. Solárium. Vip Ski Lounge (privátna zóna na streche hotela  Masáže v Mountain Spa centrum.
Možnosti vstupu a ceny: vstup je možný aj pre neubytovaných hostí. Cena wellness je 30 €/dospelá osoba. 
Otváracie hodiny: pondelok – piatok: od 14:00 do 21:00, sobota – nedeľa: od 10:00 do 21:00
Rezervácia: recepcia 0910 802 309
https://horizontresort.sk/wellness-centrum/ 

Hotel Horizont, Stará Lesná_OOCR VT-P

Hotel Lesná ****, Stará Lesná
Ponuka: Bazén s masážnymi prvkami, vnútornú i vonkajšiu vírivku, saunový svet a oddychovú zónu s výhľadom na Lomnický štít. Masáže.
Možnosti vstupu a ceny: vstup je možný aj pre neubytovaných hostí. Cena wellness je 20 € pre dospelú osobu na 2 hodiny.
Otváracie hodiny: nedeľa – piatok: wellness a masáže od 14:00 do 22:00, sobota: wellness od 11:00 do 22:00,  masáže od 14:00 do 22:00.
Rezervácia: recepcia 052 4761 000 
https://hotellesna.sk/spa/wellness

Hotel Lesná_Bazén_OOCR VT-P


Hotel International****, Veľká Lomnica
 

Ponuka: hotelový vitálny svet (vnútorný bazén, vonkajší vyhrievaný bazén, parná aromatická sauna, suchá sauna, infra sauna, vonkajší ochladzovací bazén, tropická sprcha, ľadové vedro, škótska masážna kabína, ľadová drť, vírivá vaňa, tepidárium). Masáže klasické aj thajské.

Možnosti vstupu a ceny: vstup je možný aj pre neubytovaných hostí. Cena welness je 15 € za osobu na hodinu. 
Otváracie hodiny: Otvorené bazény a fitness denne od 8:00 do 21:00, sauny od 16:00 do 21:00.
Rezervácia: recepcia 052 466 1111

https://www.international.sk/wellness-a-masaze/

Hotel International, Velka Lomnica_OOCR VT-P

Hotel Avalanche***, Štôla
Ponuka:
fínska/infra sauna, vírivka, hydromasážny box, oddychová zóna. Klasická/thajská/relaxačná/jógová masáž a masáž s lávovými kameňmi. Fitnes kútik. Vonkajší letný bazén.

Možnosti vstupu a ceny: vstup je možný aj pre neubytovaných hostí. Cena welness (sauny a vírivka) je 22€ eur/75minút/dospelý.Odporúča sa včasná rezervácia na recepcii hotela a to 2 až 3 dni vopred. 
Otváracie hodiny: na objednávku - bez otváracích hodín. 
Rezervácia: recepcia 052 778 1 772
https://www.hotelavalanche.sk/wellness/

Hotel avalanche, Stola_OOCR VT-P

Wellness MI – TATRY, Kravany
Ponuka: Balneoterapia, fínska sauna, infra sauna,

Možnosti vstupu a ceny: vstup je možný pre neubytovaných hostí na základe telefonátu. Cena pre 1 až 2 osoby je 44 € na 2 hodiny.

Otváracie hodiny: na objednávku – bez otváracích hodín.
Rezervácia:  0908 056 621
https://www.ubytovaniemitatry.sk/welness/

MI TATRY_wellness_sauna

14. 2. 2022, Zdroj: OOCR Vysoké Tatry - Podhorie

 

JEDENÁSŤ TIPOV, KAM DO TEPLA POČAS ZIMY v Tatrách a Podhorí:

Kvantarium (Hrenienok): Prehliadka rôznych audiovizuálnych a multimediálnych show, interaktívne exponáty či fyzikálne javy uplatnené v praxi. Zábava pre všetky vekové kategórie. Menších očarí rozprávková tematika a dospelých zas špeciálne efekty. https://www.kvantarium.sk

Taste of Tatry: Vyberte sa do gastronomických rodinných podnikov na území Vysokých Tatier. Každá reštaurácia ponúka iný zážitok, iný štýl gastronómie a každá má odlišnú atmosféru. https://tasteoftatry.sk/ 

Foto č. 8 Gastro_Koliba Kamzík

Poliankovo (Tatranská Polianka): Digitálna galéria prináša nevšedné vizuálne zážitky a umenie prostredníctvom moderných technológií. Vďaka rozšírenej realite môžete napríklad rozpohybovať statické obrazy Ľubomíra Korenka, vďaka čomu priamo na plátne ožije vlk, líšky, medveď i mesto Poprad. https://www.poliankovo.sk

Tatranská galéria (Poprad):Tatranská galéria sídli v nádherne zrekonštruovanej historickej budove parnej elektrárne. V súčasnosti jej bohatý zbierkový fond predstavujú diela regionálnych  umelcov, výber slovenského umenia od roku 1900 aj súčasná domáca a zahraničná tvorba.

galeria pp

Podtatranské múzeum v Poprade: Za históriou a jej zaujímavosťami sa môžete vybrať do Podtatranského múzea v centre Popradu. Novinkou je sprístupnenie expozície Kniežacej hrobky.

Široká ponuka hotelových wellness centier, kúpeľov: Nie je nič lepšie ako si po celodennej lyžovačke, či turistike dopriať relax v niektorom z tatranských hotelových wellness centier – saunový svet, masážne bazény, vodné atrakcie a relaxačné miestnosti. Wellness pod Tatrami je jednoducho perfektný. Širokú ponuku nájdete na www.regiontatry.sk

FOTO č. 9 Horizont_Resort_2019_032

Minipivovar Tatras – pivné kúpele (Poprad): Účinná terapia z čias stredoveku využíva prírodné suroviny ako chmeľ, výťažok z pivovarského mláta a kvasinky. Kúpeľ má liečivé účinky, uvoľňuje svaly a podporuje imunitný systém. Milovníci piva si rozhodne prídu na svoje. https://minipivovartatras.sk

Glass ateliér, Štôla: Sklené miniatúry, šperky, svietniky, dekorácie – to všetko ručne tvarované v plameni pylnového horáka. Ak sa objednáte vopred, budete si môcť plameňom vyfúkať vianočnú guľu aj vy. http://www.glassatelier.sk

Tradičné ľudové bývanie, Liptovská Teplička: Drevenica významného rodáka Mons. Štefana Náhalku predstavuje návštevníkom artefakty zo života pápežského preláta, ako aj ukážku tradičného ľudového bývania.

Dom Mons. Š. Náhalku_ukážka ľudového bývania_Zdroj Obec Liptovská Teplička (1)

Gastrovíkendy počas zimy: V hoteli Lesná**** v Starej Lesnej ponúkajú gastrovíkendy so známymi osobnosťami, mesačné sezónne ponuky môžete ochutnať aj v hoteli International**** alebo reštaurácii Rock Café vo Veľkej Lomnici.

Múzeum kočiarov, Veľká Lomnica: Zbierka Pavla Baláža ponúka prehliadku 30 rôznych historických kočiarov,  saní  a množstva hipologického materiálu s možnosťou objednania vychádzky konským záprahom. https://kociarovemuzeum.webnode.sk

Zdroj a viac informácií: OOCR Región Vysoké Tatry www.regiontatry.sk

 

POZRI TIEŽ:

Zimné radovánky v podhorí Vysokých Tatier

Podhorie Tatier je mimoriadne bohaté na možnosti zimných aktivít. Pozrite si tipy na lyžovačku, bežkovanie, skialp a ďalšie zimné výlety.

Vynovená Zimná výzva

Všetko, čo potrebuješ vedieť o Zimnej výzve. Ako sa zapojiť, pravidlá a lokality.