Najkrajšie fotky Prešovského kraja v roku 2016

Najkrajšie fotky Prešovského kraja v roku 2016

(PREŠOV – 20. október 2016) Fotografická súťaž Choď a foť 2016 pozná svojich víťazov. Odborná porota, ktorej predsedal známy fotograf Ján Štovka MQEP, vybrala tie najlepšie zábery Prešovského kraja v štyroch kategóriách. Svojho víťaza si vyberú aj hlasujúci na sociálnej sieti. 

 

Do súťaže sa mohli zapojiť amatérski aj profesionálni fotografi, ktorých úlohou bolo vystihnúť krásy a zaujímavosti Prešovského kraja na fotografiách. Fotky museli byť zhotovené a zaslané v termíne do 16. októbra 2016. Zadané boli štyri súťažné kategórie: 1. Black & white, 2. Príroda, 3. Kultúra, tradície a história a 4. Šport a športové aktivity.

 

Porota v zložení fotograf Ján Štovka (MQEP – predseda poroty),  za Prešovský samosprávny kraj  Veronika Fitzeková (vedúca odboru kultúry PSK),  Daša Jeleňová (hovorkyňa PSK), Marta Sibalová (tlačové oddelenie PSK), Dávid Hudák (tlačové oddelenie PSK) a za KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško (výkonný riaditeľ KOCR) a Tomáš Miščík (marketing manager KOCR) vybrali TOP fotografie jednotlivých kategórií.

 

Som rád, že ľudia chodia, objavujú a fotia Prešovský kraj a so svojimi výtvormi idú s kožou na trh. Ako absolútneho víťaza a držiteľa ocenenia GRAND PRIX sme v porote vybrali Mariana Kurica s fotografiou Starec a hora, pričom táto fotografia evokuje celosvetovo známu a miliónkrát odfotenú púšť v Namíbii. Teraz celý svet môže vidieť, že aj my Slováci máme našu snežnú púšť pod našimi Tatrami. Táto fotografia spája v sebe krásnu kompozíciu,  cit pre detail a určite si nájde svoje čestné miesto na pripravovanej výstave,“ uviedol Ján Štovka, predseda poroty Choď a foť 2016.

 

Víťazné fotografie a fotografie finalistov súťaže budú vystavené na samostatnej výstave Choď a foť 2016 v priestoroch Divadla Jonáša Záborského (DJZ) v Prešove. Počas slávnostnej vernisáže, ktorá sa uskutoční 16. novembra o 17.00 hod.  vo foajé DJZ, budú ocenení autori odmenení diplomami a vybraní autori aj vecnými cenami. 

Vernisáž fotografickej výstavy Choď&foť 2016

 

Kategória-
Black & White

Lovci-Svetla-%C4%BDubo%C5%A1-Bala%C5%BEovi%C4%8D-web.jpg 1. miesto
Lovci Svetla – Ľuboš Balažovič Siv%C3%A1-Brada-Zolt%C3%A1n-Duray-web.jpg 2. miesto
Sivá Brada – Zoltán Duray Tvrd%C3%A1-pr%C3%A1ca-Ladislav-Hrivko-web.jpg 3. miesto
Tvrdá práca – Ladislav Hrivko

 

Kategória-
Príroda

No%C4%8Dn%C3%A1-Brn%C4%8Dalka-Marian-Kuric-web.jpg 1. miesto
Nočná Brnčalka – Marian Kuric %C5%A0ari%C5%A1sk%C3%A9-Medzihorie-N%C3%B3rbert-Lyocsa-web.jpg 2. miesto
Šarišské Medzihorie – Nórbert Lyocsa M%C3%A1jov%C3%BD-ve%C4%8Der-v-Pienin%C3%A1ch-%C4%BDubomir-Majersk%C3%BD-web.jpg 3. miesto
Májový večer v Pieninách – Ľubomír Majerský

 

Kategória-
Kultúra, tradície a história

Na%C5%A1e-ovocie-Milada-Kotorova-web.jpg 1. miesto
Naše ovocie – Milada Kotorova Kel%C4%8Da-Mat%C3%BA%C5%A1-Vavrek-web.jpg 2. miesto
Kelča – Matúš Vavrek Hrad-Zborov-Ferdinand-Ha%C5%BElinsk%C3%BD-web.jpg 3. miesto
Hrad Zborov – Ferdinand Hažlinský

 

Kategória-
Šport a športové aktivity

Gabriel-Grund-KICK-20-web.jpg 1. miesto
Gabriel Grund – KICK-20 + špeciálna cena Jána Štovku Biatlon-Michal-Kravec-web.jpg 2. miesto
Biatlon – Michal Kravec Ryb%C3%A1r-Anton-Hri%C4%8Dan-web.jpg 3. miesto
Rybár – Anton Hričan

 

GRAND PRIX

Starec-a-hora-Marian-Kuric-web.jpg GRAND PRIX
Starec a hora – Marian Kuric

 

HLASOVANIE VEREJNOSTI
Od 24. októbra do 6. novembra 2016 je možné hlasovať za trojicu najobľúbenejších fotiek fanúšikov Severovýchodu Slovenska na Facebooku. Autor najobľúbenejšej fotografie s najvyšším počtom „páči sa mi to“ získa solárnu nabíjačku. Traja vyžrebovaní hlasujúci získajú darčekové predmety od KOCR Severovýchod Slovenska. 

10. 2016