Región pod Duklou propagujú jednotnou značkou

Región pod Duklou propagujú jednotnou značkou

PREŠOV/SVIDNÍK (22. 2. 2017) – Región pod Duklou je plný turistických zaujímavostí. Vojenská história, drevené kostolíky, jedinečná rusínska kultúra, ale aj rozhľadne, ktorých je v okolí neúrekom či tipy na športové možnosti, podujatia a relax. To všetko nájdete pod jednotnou značkou DUKLA DESTINATION. Stojí za ňou rovnomenná nezisková organizácia, ktorá má v regióne veľké plány a zároveň už kus práce za sebou.

Nezisková organizácia DUKLA DESTINATION pôsobí v meste Svidník od roku 2015. Jej cieľom je podporovať  tento malebný región pod Duklou v cestovnom ruchu, konkrétne sprostredkovaním širokej škály služieb a atrakcií  širokej verejnosti.

logo-DuklaDestination.jpg

DUKLA DESTINATION sa snaží využiť  potenciál regiónu pod Duklou na rozvoj turizmu. Svidník a jeho okolie je veľmi atraktívnou turistickou destináciou, a to najmä vďaka jej nedotknuteľnosti, bohatej histórii a výnimočnej kultúre. Všetky tieto hodnoty regiónu pod Duklou sa snažíme propagovať  doma i v zahraničí,“ predstavila organizáciu Marianna Fečová, manažérka informačnej kancelárie.  Pred časom spustili webovú stránku www.dukladestination.com, ktorá návštevníkom ponúka prehľad všetkého, čo sa dá v regióne vidieť  a zažiť, možnosti ubytovania, gastronómie i ďalších služieb. Web je prehľadný, rozdelený do štyroch sekcií, aby návštevník mohol nájsť  všetko, čo potrebuje.

dukla-destination_nahlad-web.jpg

Vybrať  sa môžete napríklad Po stopách Dukelského hrdinu, kde môžete navštíviť  vojenské múzeum vo Svidníku, park bojovej techniky, pamätné miesta na Dukle, Údolie smrti, ale aj menej známe, no veľmi zaujímavé miesta ako napríklad Pamätník Tokajíckej tragédie alebo zemľanky (bunkre) vo Vyšnom Komárniku. Unikátnymi drevenými kostolíkmi prevedie návštevníkov Karpatská drevená cesta, na ktorej nechýbajú pamiatky UNESCO – kostolíky v Ladomírovej a Bodružali. Ponuku dopĺňajú aj tipy na šport, aktuálne podujatia a atrakcie v širšom okolí.

[youtube:]

Spustenie webového portálu bolo jedným z krátkodobých cieľov organizácie, ktorý sa podarilo naplniť, no turistom vo Svidníku dlhé roky chýbala informačná kancelária, kde by mohli nájsť  potrebné informácie o regióne, prípadne si kúpiť  malý suvenír na pamiatku. Aj túto medzeru sa podarilo organizácii DUKLA DESTINATION vyplniť  a v lete 2016 otvorili infocentrum, ktoré aj svojim dizajnom reprezentuje výnimočnosť  kraja pod Duklou. Interiér informačnej kancelárie je prispôsobený regiónu a hneď  pri vstupe zistíte, že určite má čo ponúknuť. Vojenská história, sakrálne dedičstvo, rusínska kultúra, to všetko nájdete na jednom mieste.

Dukla-Destination_informacna-kancelaria.jpg Interiér informačnej kancelárie . Zdroj: Dukla Destination

Chcú pracovať  na ďalších službách

Ako uviedla Fečová, organizácia si  plne uvedomuje nedostatky, ktoré častokrát sťažujú turistovi priebeh výletov v danej oblasti. Preto plánujú vytvoriť  digitálnu navigačnú mapu, ktorá bude k dispozícii v offline verzii a návštevníci si pri jednotlivých objektoch budú môcť  prečítať  aj základné informácie viažuce sa k danému miestu.

DUKLA DESTINATION sa aj naďalej bude snažiť  čo najlepšie prezentovať  krásny región pod Duklou. Aktuálne informácie, tipy na výlety, podujatia  a krásne fotografie nájde verejnosť  aj na profile organizácie na sociálnych sieťach FacebookInstagram.

O výnimočnosti regiónu pod Duklou sa môžete presvedčiť aj vy, stačí si naplánovať  výlet do tejto destinácie, v ktorej načerpáte množstvo nenahraditeľnej energie a odnesiete si nezabudnuteľné zážitky,“ pozývajú do regiónu členovia organizácie. A my sa s radosťou pripájame.  

Dukla-ZDROJ-KOCR-SVS.jpg Pamätník československej armády na Dukle. Zdroj: KOCR SVS Dukliansky-priesmyk-%C3%9Adolie-smrti-ZDROJ-KOCR-SVS.jpg Na rázcestí do Údolia smrti. Zdroj: KOCR SVS Vojensk%C3%A9-historick%C3%A9-m%C3%BAzeum-Svidn%C3%ADk-ZDROJ-www.vhu_.sk_.jpg Vojenské historické múzeum Svidník. Zdroj: www.vhu.sk

Čítaj tiež:

Pozrite si krásu jarných prázdnin na svahoch v Bachledke 

Jarné prázdniny na severnom Spiši a Pieninách

Vedeli ste to o Prešovskom kraji?

Prešovský kraj má cyklistické koordinačné centrum

Kalendárium podujatí Prešovský kraj 2017

LEGENDARIUM 2 – zábava pre rodiny s legendami