V Bardejovských Kúpeľoch obnovili turistický okruh

V Bardejovských Kúpeľoch obnovili turistický okruh

Začiatkom septembra 2018 bola v Bardejovských Kúpeľoch dokončená obnova turistického okruhu Ostrá Hôrka. Turistický chodník má spolu tri okruhy, najväčší meria 3,5 km, stredný 1,5 km a najmenší 1 km. Slúžiť bude bežkárom, horským cyklistom a turistom a je vhodný aj na prechádzky rodín s deťmi. 

Obnova bola realizovaná s prispením Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) „ŠARIŠ“ – Bardejov.

"Turistický chodník niekoľko rokov chátral a zarastal vegetáciou. V rámci obnovy celého okruhu sa vyčistili neprechodné úseky, odstránili konáre a obnovili sa aj zničené smerové tabule. V krátkej dobe dokončíme značenie, smerové tabule  a obnovu altánkov,“ informoval riaditeľ OOCR „ŠARIŠ“- Bardejov Radomír Jančošek. Ako dodal, do konca roka plánujú ešte obnoviť altánok pri troch jabloniach a studničku na tomto úseku. V zime bude okruh, situovaný v zdravom lesnom prostredí, slúžiť hlavne bežkárom a po zvyšok roka horským cyklistom a turistom. Vhodný je aj na rodinné prechádzky, pikniky a posedenia. Tým, že má tri rôzne dlhé okruhy, každý si dĺžku trasy môže prispôsobiť svojej kondícii.

OOCR-tabulka smeroveOstraHorka

Dĺžka značených turistických chodníkov v okolí kúpeľov dosahuje 35 km. Popri tom je na tomto území aj sieť vybudovaných, udržiavaných a navzájom prepojených piatich cyklotrás, s celkovou dĺžkou viac ako 8 km. Tvoria ju tri liečivé singletracky – Lekársky, Napoleon a Čerešenka, Kyslíková cesta Mihaľov – Bardejov a Kyslíková dráha v Bardejovských Kúpeľoch.

Ďalšie aktivity v lokalite:

"Na druhý polrok toho roka ešte pripravujemeako partner projektu novú štvorjazyčnú cyklomapu AQUAVELO. Ide o 230 km úsek medzi kúpeľmi Bardejovské Kúpele, Krynica, Muzsyna, Szawnica, s bodmi záujmu, pamiatkami, faunou, flórou. V spolupráci so Štátnymi lesmi, ktoré dokončujú obnovu Jazierka Bardejovské Kúpele, plánujeme obnovu oddychovej a rekreačnej zóny v okolí jazierka (drevené prvky, odpočívadla, altánky, mapy, koše, drevený mostík). Súčasťou by mal byť aj mini drevený park pre deti pri jazierku, prípadne mini lanový park v okolí jazierka. Pripravujeme aj obnovenie turistických značení a trás, drevených turistických altánkov, exteriérových turistických máp, finančne podporíme aj obnovu cyklochodníkov, turistických chodníkov a kultúrnych podujatí,“ vymenoval R.Jančošek.

20180731_122432_1600x1200

Kúpele pokoja

Samotné Bardejovské Kúpele sú situované v lesnom prostredí plnom kyslíka. Celý areál je udržiavaný a voľne prechádza do lesa. Pri nedávnych výskumoch sa opakovane potvrdilo, že ide o miesto s najčistejším vzduchom na Slovensku. V kúpeľoch sa nachádza pešia zóna a lesopark, ktoré všetkým ponúkajú pokoj a oddych od každodenného života. V areáli kúpeľov sa nachádza aj letné kúpalisko s vyhrievanou vodou, tenisové kurty a krytá tenisová hala, miniaturgolf, kyslíková dráha, turistické a cyklistické chodníky, Múzeum ľudovej architektúry – skanzen, kino, obchodné centrum.

Desať dôvodov, prečo navštíviť Bardejovské kúpele

Pri rozhodovaní sa, kde si má človek dať do poriadku zdravie, kvalitne stráviť voľný čas alebo zmysluplne usporiadať kongres, školenie, či svadbu, na to má dnes neobmedzený výber.

Medzi najnavštevovanejšie atrakcie kúpeľov patrí moderné Wellness SPA  - bazénový a saunový svet a Beauty Studio vybavené najmodernejšími prístrojmi na kozmetické kúry a tvarovanie postavy. Zariadenia akciovej spoločnosti Bardejovské kúpele poskytujú kúpeľnú starostlivosť klientom zdravotných poisťovní (dospelým aj deťom), samoplatiacim klientom, klientom na rekondičných, ozdravných a relaxačných pobytoch

Zásluhou kvalitných a liečebne účinných prírodných zdrojov, čarokrásnemu prírodnému prostrediu a vysokej úrovni komplexnej liečby, sú kúpele vyhľadávané domácimi i zahraničnými turistami.

24. 9. 2018, KOCR SVS

Lákavá história a kultúra

K najlákavejším destináciám regiónu OOCR „ŠARIŠ“- Bardejov patrí okrem  Bardejovských Kúpeľov aj samotné mesto Bardejov a od vlani aj Svidník s Duklou

Dotknite sa vojnovej histórie na Dukle a v okolí

Pre priaznivcov vojnovej histórie sa začína hlavná sezóna 1. mája, keď Vojenské historické múzeum, Múzejné oddelenie Svidník, sprístupňuje po zime rôzne atrakcie umiestnené v

Čo nevynechať pri návšteve Bardejova

Pýchou nielen Šariša, ale aj celého Slovenska je starobylý BARDEJOV, ktorý patrí bezpochyby medzi najkrajšie slovenské mestá.

 

 

 

Pozri tiež:

Súťaž pre všetky deti, ktoré navštívili Prešovský kraj: 

Súťaž: Cestopis z Kraja kultúrnych pamiatok

Súťaž pre všetky deti, ktoré rady cestujú. Cestopis z Kraja kultúrnych pamiatok