Lyžovačka v podhorí Vysokých Tatier

Lyžovačka v podhorí Vysokých Tatier

V podhorí Vysokých Tatier si užijete rodinné lyžovačky za výhodné ceny. Čakajú vás lyžiarske strediská s požičovňou lyží, lyžiarskou školou a občerstvením v Liptovskej Tepličke, vo Vernári aj v Lopušnej doline a v Lučivnej.

Lyžiarske stredisko Vernár – Studničky

Nachádza sa na rozhraní Nízkych Tatier a Slovenského raja.

Ponúka skvelú rodinnú lyžovačku pre náročných lyžiarov aj začiatočníkov. Lyžiarske svahy ľahkej a stredne ťažkej náročnosti sa nachádzajú v nadmorskej výške 800 až 1000 m. Ich celková dĺžka dosahuje 1400 m. V stredisku sú 3 lyžiarske vleky s celkovou hodinovou prepravnou kapacitou 1800 osôb. K službám patrí lyžiarska škola, ski požičovňa, skiservis, bufet a bezplatné parkovanie. Viac informácií

Lyžiarske stredisko Vernár – Studničky. Foto: www.vernar-studnicky.com

Ski Resort Smrečiny, Liptovská Teplička  

Stredisko sa nachádza v Nízkych Tatrách na severnej strane Kráľovej hole v rázovitej podtatranskej obci Liptovská Teplička. Ponúka výborné zjazdové trate s podmienkami aj pre profesionálnych lyžiarov, veď tu trénujú aj lyžiari zo Slovenskej lyžiarskej asociácie na obľúbenej FIS homologizovanej zjazdovke. K dispozícii sú 3 vleky a 3 zjazdovky s prechodmi medzi sebou. K službám patrí požičovňa lyží, lyžiarska škola, bufet, parkovisko. V blízkosti možnosti ubytovania a  stravovania. Viac informácií

Ski resort Smreciny_Liptovska Teplicka_mapa

V Liptovskej Tepličke si nenechajte ujsť prechádzku k unikátnym zemiakovým pivničkám v tesnej blízkosti areálu Stodolištia. Ponuku dopĺňajú trasy na bežky a skialp v okolí. 

Ski park, Liptovská Teplička

Menšie stredisko sa nachádza v nadmorskej výške 880 - 990 m na začiatku obce Liptovská Teplička. Ponúka stredne náročnú 500 m dlhú zjazdovku a 300 m zjazdovku pre nenáročných lyžiarov. K dispozícii je lyžiarska škola, požičovňa lyží, bufet, bezplatné parkovanie.
Viac informácií 

Ski Liptovska Teplicka

Ski Lopušná dolina pri Svite

Stredisko so 4 vlekmi ponúka denné aj večerné lyžovanie v nadmorskej výške 777 – 916 m n.m. V stredisku môžete využiť služby lyžiarskej školy, ski servis, možnosti sánkovania a korčuľovania. K dispozícii je bufet Zrubík aj ubytovanie.
Viac informácií

svit_lopušná_dolina_skichem_148867

Ski Tatry - zadná Lopušná dolina

Pár metrov od Ski Lopušná Dolina, vhodný pre skúsenejších lyžiarov s dĺžkou zjazdovky 1100m v nadmorskej výške od 784m, s reštauráciou, bufetom aj bezplatným parkovaním. Viac tu: https://www.skitatry.sk/

Snowpark Lučivná

Rodinná lyžovačka s krásnym panoramatickým výhľadom na Vysoké Tatry, skvele upravené široké a slnečné svahy, večerné lyžovanie, snowtubing - to všetko ponúka Snowpark v Lučivnej neďaleko mestečka Svit. K službám patrí lyžiarska požičovňa, lyžiarska škola, bufet, ubytovanie v zrubových chatách.
Viac informácií

snowpark_lucivna_apa


Bežky & snežnice

V podhorí Tatier si môžete užiť upravované bežecké lyžiarske trate na golfovom ihrisku vo Veľkej Lomnici, v Starej Lesnej, Novej Lesnej, Štôle a Mengusovciach, ale aj pri lyžiarskych strediskách vo Vernári a L. Tepličke.

Podhorie Vysokých Tatier môžete objavovať aj na snežniciach. Ak by vám stačili len ľahké výlety, vyrazte zo Štôly ku Jánošikovému vodopádu (50 minút) alebo do Mengusoviec, či putujte ihličnatými lesmi nad Veľkou Lomnicou až k Tatranskej Lomnici, alebo zo Starej Lesnej do Novej Lesnej a Veľkého Slavkova. Využiť môžete aj výlety so sprievodcom. Nezvyčajným zimným zážitkom je jedinečná noc v igloo.

Igloo_Vikartovce_Erik Ševčík_3

Malá rodinka, či väčšia partia si môže objednať psie záprahy na odpalisku golfového ihriska vo Veľkej Lomnici alebo na lúkach nad Gerlachovom vrátane neobyčajného „mašerského“ občerstvenia. 

Jesenný wellness v podhorí Tatier

Jesenné túry je ideálne ukončiť oddychom vo wellnesse. Alebo sa len tak zohriať v jesennom počasí v malebnom podhorí našich veľhôr. Pozrite si wellness tipy v podhorí Vysokých Tatier.


Skialpové túry

Vernár – Predná hoľa - Kráľová hoľa
Od hotela Studničky vo Vernári, 812 m n.m.,  vystúpate zjazdovkou na vrchol a odtiaľ po hrebeni na Prednú hoľu, 1539 m n.m. – stredne obtiažnu trasu dlhú 5,9 km zvládnete za 3 hodiny (dole za 30 minút) a kto má výbornú kondíciu môže pokračovať až na Kráľovú hoľu, 1946 m n.m. (ďalej 8,8km a 3hod 20min smerom na hor). Výhľady na Vysoké Tatry, Slovenský raj a Kráľovú hoľu sú neopakovateľné. Za odmenu odporúčame obed v rodinnom hoteli Studničky*** vo Vernári.

Liptovská Teplička – Panská hoľa
Od penzióna Dolinka v Liptovskej Tepličke, 962 m n.m., vystúpate zjazdovkou na vrchol a odtiaľ po lúkach a lesoch na Panskú hoľu,  1421 m n.m. – stredne obtiažnu trasu dlhú 5,5 km zvládnete za 2 hodiny 30 minút, vrátite sa za polhodinku rovnakou trasou. Pre koho by to bolo málo, môže pokračovať žltou trasou smerom na juh a potom modrou trasou späť do Liptovskej Tepličky. 
Oplatí sa pozrieť aj na 419 zasnežených zemiakových pivničiek (hobitie domčeky) v Liptovskje Tepličke, ktoré sú európskym unikátom a sú vyhĺbené kolmo do zeme 2,5-3 m, majú hruškovitý tvar, striešku z guľatiny a na nej mačinu. Vďaka vápencu a stabilnej teplote 2-6*C uchovajú dobrú kvalitu potravín po celý rok. 

Lopušná Dolina – Kozí kameň
Obľúbená trasa pre Popradčanov – od hotela v Lopušnej Doline po 3,7 km výstupu do 2 hodín prídete lesom a hrebeňom na Kozí kameň, 1244 m n.m. Vysoké Tatry znova uvidíte z úplne inej perspektívy. Príjemné posedenie s občerstvením pri návrate vám poskytne hotel.

Pripravené v spolupráci s OOCR Vysoké Tatry - Podhorie

POZRI TIEŽ:

Súťaž: Zahrejte sa zážitkami

Zimná výzva: Zahrejte sa zážitkami. 15 vrcholov, ktoré môžete zdolať počas zimy a ďalšie inšpirácie na voľné chvíle z celého Prešovského kraja.

 

SVS-2023---zima---PROPAGACIA--link KAMPAN