Bardejov a okolie na bicykli? Určite áno!

Bardejov a okolie na bicykli? Určite áno!

Objavte na bicykli prírodu a pamiatky v okolí Bardejova

Bardejov je známy ako mesto dýchajúce históriou, zapísané na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Jeho okolie vás však prekvapí skvelými možnosťami na cyklistiku a poznávanie rozmanitej prírody, histórie a kultúry. Objavte tento čarovný kút Slovenska na zábavno-poznávacích pretekoch Cyklopátranie Mníchovský potok (Bardejov). V sobotu 21. júla so štartom a cieľom v oblasti Mníchovský potok, len 7 km od Bardejova.

 

Štart: 21. 7. 2018 o 10.00 hod – Floriho chata, Mníchovský potok

Registrácia: 08:55 – 9.55 hod. na štarte

Cieľ: Floriho chata, Mníchovský potok (čas návratu do 15.00 hod.)

 

Aktualizované: Súťažné miesta Cyklopátranie Mníchovský potok - detaily v mobilnej aplikácii Objavujme

Mapa-cyklopatranie mnichovsky potok

Bardejov - panoráma: Zdroj: OOCR Šariš Bardejov

 

Čo môžete zažiť: Čaro Cyklopátraní Prešovským krajom spočíva v tom, že si ciele vašej cyklotúry vyberiete sami. Podľa kondície, schopností a záujmov. My vám ponúkneme 15 rozličných miest, z ktorých si môžete vybrať a zapojiť sa do súťaže. Tešiť sa môžete na také zaujímavosti ako Zborovský hrad, vyhliadková veža Kamenná hora, kyslíková dráha Mihaľov, skanzen v Bardejovských Kúpeľoch, nádherná židovská synagóga v Bardejove či vojenský cintorín z 1. svetovej vojny v Stebníku. Nevynecháme ani známe drevené chrámy a mnoho ďalších krásnych zákutí. Mimochodom, o singletrackoch v Bardejovských Kúpeľoch ste už počuli? I tam môžete počas Cyklopátranai zájsť. 

Hrad Zborov, Foto: Jano Štovka (MQEP)

 

Ako Cyklopátranie prebieha:

V každej lokalite má cyklista na výber 15 miest rôznej náročnosti s príslušnou bodovou hodnotou. Je len na ňom, akú taktiku, trasu a ktoré body/miesta si zvolí. K dispozícii má 5-hodinový časový limit (v cieli je potrebné byť do 15.00 hod.). Štart a cieľ je na spoločnom mieste.

 

Súťažiaci zbierajú súťažné body za jednotlivé navštívené miesta prostred­níctvom aplikácie Obja­vujme. V nej vždy deň pred štartom nájdu mapu lokality a na nej vyznačené súťažné miesta. Na štarte pretekov sa im v aplikácii otvorí možnosť lokalizácie (cez GPS). Na každom súťažnom mieste, ktoré navštívia, sa zlokalizujú v aplikácii a získajú tak súťažné body. Cyklisti s najvyšším počtom bodov a najlepším časom získajú zaujímavé ceny. Aplikácia je jednoduchá a navyše vám pomôže s orientáciou, vrátane mapy.

Stiahni si apku Objavujme, cez ktorú zbieraš body počas Cyklopátrania:

logo-JPG-Google-Play-na-web.jpg
button-app-store-web-2.jpg

Registrácia: V deň konania pretekov (21. júl 2018) na štarte od 8.55 hod. do 9.55 hod. 1.) Nezabudnite si pred registráciou stiahnuť aplikáciu Objavujme. 2.) Už deň pred pretekmi od 12.00 hod. v aplikácii nájdete pretek Cyklopátranie Mníchovský potok  aj s konkrétnymi 15 súťažnými miestami. Vytvoríte si ku preteku nick, cez ktorý budete súťažiť. 3.) Na registrácii nám nick nadiktujete, aby sme ho vedeli priradiť ku konkrétnemu cyklistovi. V prípade dvojice sa súťaží na jeden súťažný nick.

Štartovné: Dospelí (vrátane detí nad 12 rokov): 5 €, Deti: 3 €, Rodinné štartovné (2 dospelí a 2 deti): 15 €. Štartovné zahŕňa mapu, pitný režim, občerstvenie v cieli (jedlo, nápoj).

 

V prípade záujmu si nezabudnite včas rezervovať ubytovanie, odporúčame priamo v zariadení na mieste štartu. Kontakt ubytovanie – 0903 633 052 Floriho chata, Mníchovský potok.

Upozornenie: Cyklopátrania prebiehajú na vlastnú zodpovednosť súťažiacich, za detských cyklistov zodpovedajú rodičia, resp. poverená osoba.Organizátor nepreberá zodpovednosť za škody na majetku, alebo na zdraví súvisiace s cestou, pobytom a s účasťou pretekárov na podujatí. Účastník si uvedomuje riziká spočívajúce v nebezpečenstve vzniku škody alebo ujmy na zdraví, ktoré môžu vzniknúť účasťou na tomto podujatí. Všetci účastníci sú povinní zabezpečiť si individuálne zdravotné poistenie.

Kategórie:

Ženské dvojice: súčet veku a) do 60 rokov, b) nad 60 rokov Mužské dvojice: súčet veku a) do 60 rokov, b) nad 60 rokov Zmiešané dvojice: súčet veku a) do 60 rokov, b) nad 60 rokov Muži – sólo Ženy – sólo

SVS---cyklopatrania-2018---poster-WEB

Ceny: V každej kategórii sú ocenené prvé tri miesta. Zároveň za každé Cyklopátranie získa účastník jeden lístok so svojím menom v záverečnom žrebovaní o zaujímavé ceny! Počas štyroch cyklopátraní tak môže jeden účastník získať až 4 súťažné lístky v žrebovaní. 

Mediálny partner: MTBIKER

 

Pridajte sa k nám na Facebooku

Cyklopátrania 2018 odštartovali v Medzilaborciach

Piaty ročník Cyklopátraní Prešovským krajom odštartoval v Kalinove 30. júna. Napriek nepriazni počasia sa na štarte pred penziónom Ľudmila stretlo takmer 60 cyklistov, prišli dokonca cyklisti zo západného Slovenska

 

Reportáž TV Markíza z Cyklopátrania v Prešove:

 

Ďakujeme sponzorom: BirellDo­bré zo SlovenskaLi­moŠpes s. r. o, CTM Bikes

 

Tagy