Do druhého ročníka Zimnej výzvy sa zapojili desiatky turistov

Do druhého ročníka Zimnej výzvy sa zapojili desiatky turistov

Expedícia Severovýchod Slovenska, takýto prívlastok mal druhý ročník kampane Zimná výzva z dielne Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. Zimnej výzvy 2 sa zúčastnilo celkovo 253 milovníkov pešej turistiky.

„Vyzerá to tak, že Zimná výzva sa teší čoraz väčšej obľube. Oproti prvému ročníku stúpol počet účastníkov o takmer 60. Samozrejme, poznáme len počet súťažiacich, ktorí sa priamo zapojili do kampane a poslali nám fotografie. Veríme, že vybrané lokality a hlavne myšlienka kampane oslovila omnoho viac návštevníkov Prešovského kraja, keďže tým hlavným posolstvom je ukázať turistický potenciál nášho regiónu aj počas zimného obdobia,“ reaguje marketingová manažérka KOCR Severovýchod Slovenska Jana Andraščíková.

 Súťažiaci
Súťažiaci

Do Zimnej výzvy bolo aj túto sezónu oficiálne zaradených 15 lokalít rozdelených do jednotlivých kategórii podľa stupňa náročnosti výstupu (easy, medium, hard). Medzi najviac navštevované miesta patrili rozhľadne zapojené do projektu – Ščerbovka, Eliášovka, Rozhľadna na Medveďom vrchu a Rozhľadňa Nový Žobrák. Každá z nich totiž ponúka originálny výhľad na okolité i ďaleké prostredie. V priebehu trvania kampane pribudli aj tri bonusové lokality s iným stupňom náročnosti výstupu – Lysá Stráž, Sninský kameň a Ivanov vrch.

Aj počas tohto ročníka mohli účastníci v priebehu kampane získať odmeny, ktoré záviseli od počtu prejdených lokalít (čelenka, ponožky, multifunkčná šatka – buffka). Hlavnou výhrou boli turistické topánky BOSP – Rege Camo.

 Rege Camo BOSP
Rege Camo BOSP

V záverečnom žrebovaní zaznamenala KOCR Severovýchod Slovenska celkovo 1898 hlasovacích lístkov.

„Žrebovanie sa uskutočnilo podľa platných pravidiel, ktoré boli vyhlásené ešte pred začiatkom kampane, pričom platilo pravidlo jeden hlasovací lístok = jedna navštívená lokalita, čím viac lokalít súťažiaci prešli, tým väčšiu šancu mali na zisk hlavne výhry,vysvetľuje Jana Andraščíková.

Súťažiaci tak mohli nazbierať maximálne 18 hlasovacích lístkov za 18 navštívených miest Zimnej výzy (15 + 3 bonusové lokality). Žrebovanie sa uskutočnilo 31. marca 2022 v sídle KOCR Severovýchod Slovenska. Turistické topánky BOSP Rege Camo, nakoniec poputujú Zuzane, ktorá sa do kampane zapojila už druhýkrát.

„Veľmi pekne ďakujem, ešte som nič podobné v živote nevyhrala,“ reagovala Zuzana v telefonáte pri oznámení výhry. „V súvislosti s vašou aktivitou sa chcem ešte poďakovať za super nápad ako je Legendarium a Zimná výzva. Zakaždým sme poctivo prešli všetko a tie zážitky sú na nezaplatenie. Výhra potešila veľmi, ale nie je to cieľ. Už sa tešíme na leto a opäť tipy na výlety,“ dodala šťastná výherkyňa.

Okrem hlavnej ceny vyžrebovala KOCR Severovýchod Slovenska aj výhercov troch turistických balíčkov, z ktorých sa tešia Aďo, Mišo a Jozef.

 Rege Camo BOSP
Rege Camo BOSP

Zaujímavosti v číslach

Do kampane Zimná výzva 2 – Expedícia Severovýchod Slovenska sa celkovo zapojilo 253 osôb. Jeden účastník navštívil v priemere 8 lokalít. 110 turisti dosiahli prvú garantovanú hranicu, 40 druhú a 27 tretiu. Osem turistov navštívilo všetkých 18 miest zapojených v kampani.

 Súťažiaci
 Súťažiaci

Letná výzva

KOCR Severovýchod Slovenska letné vydanie tohto projektu nateraz nechystá, aj keď mnohí účastníci Zimenj výzvy by niečo podobné zažili aj počas leta. Podobný spôsobom však funguje ďalší projekt Hradná cesta Prešovského kraja, ktorý je pripravený pre milovníkov turistiky a histórie.

Autor: František Baláž

Pozri tiež: