Poklady regiónu 2023 v Prešove

Poklady regiónu 2023 v Prešove

Park kultúry a oddychu (PKO) a mesto Prešov pozývajú na II. ročník Pokladov regiónu – Prešovských výstavných trhov, ktoré sa uskutočnia  22. - 24. 9. 2023 na Hlavnej ulici v Prešove. Tento výnimočný event opäť prinesie prehliadku autentických výrobkov a aktivít lokálnych firiem a organizácií.

Tohtoročnou novinkou bude lokálny dizajnový handmade trh – MAME market, ktorý do centra Prešova prinesie originálnych predajcov a tvorcov so svojou špecifickou značkou. Na prešovskom námestí sa predvedie aj legendárny Veterán Šariš klub Prešov s prehliadkou vzácnych historických vozidiel.

Poklady regionu_2023_Presov-

Nosným pilierom podujatia je jeho bohatý kultúrny program, ktorý umocní výnimočnú atmosféru v centre mesta. Ako „umelecké poklady regiónu“ sa predstavia: Peter Lipa, najznámejší slovenský jazzman a legenda slovenskej hudobnej scény, ktorého vystúpenie bude jedným z vrcholov programu a špeciálne na tomto podujatí spoločne oslávime jeho krásne jubileum – 80. rokov, k nemu sa ďalej pridajú speváčky Kristína a Katka Koščová s Danielom Špinerom, skupiny ElevenHill, Chiki liki tu-a, AMC Trio, Arythmia a pre najmenších vystúpia Paci Pac a žiaci z ABC Centra voľného času.

poklady regionu 2022 zdroj PKO Presov 2

Pokladmi regiónu sa tiež budú šíriť vône z celého sveta i hudba z vinylových platní, vďaka obľúbenému prešovskému Street Food Festivalu, kde budú môcť návštevníci ochutnať rôznorodú paletu lahodných jedál a nápojov s výberom miestnej aj exotickej kuchyne.

Poklady regionu_2023_Presov_program2

Návštevníkov čaká výnimočný zážitok, ktorý zdôrazní jedinečný charakter, talenty a bohatú históriu nášho regiónu. 

Vstup na podujatie je bezplatný. 

Kultúrny program podujatia podporil Prešovský samosprávny kraj.

 

POZRI TIEŽ: