Súťaž Eurocup už po 28. krát v Prešove

Súťaž Eurocup už po 28. krát v Prešove

V Prešove si zmerajú sily budúci profesionáli z oblasti gastronómie a služieb

PREŠOV - V Prešove sa 24. až 25. októbra 2023 uskutoční 28. ročník medzinárodnej súťaže pre mladých barmanov EUROCUP 2023, ktorý po piaty krát otvára priestor aj pre mladých baristov. Na podujatí si sily zmerajú budúci profesionáli z oblasti gastronómie a služieb z celého Slovenska i zo slovinského Bledu.

Prešovská Hotelová akadémia už po 28. krát usporiada medzinárodnú barmanskú súťaž juniorov Eurocup Junior Bartenders.  Podujatie doplní 5. ročník súťaže v príprave kávy a kávových nápojov Eurocup Junior Barista a prvý ročník súťaže v príprave slávnostných tabúľ s témou Cesta okolo sveta. Pozvaná je aj široká verejnosť.

ilustračné foto_príprava nápoja_HA Prešov

EUROCUP otvára dvere talentovaným mladým ľuďom, ktorí chcú pozdvihnúť úroveň gastronómie.

Súťaž sa vďaka svojmu rozsahu a tradícii radí medzi najväčšie podujatia tohto druhu v Európe. Okrem súťaženia ponúka príležitosť pre odborný rast mladých barmanov, baristov a mladých gastronómov, formou workshopov s uznávanými profesionálmi z praxe. Počas dvoch dní súťaže je pre návštevníkov, ale aj pre súťažiacich pripravený bohatý program.

Eurocup_2023_Presov_ Program pre verejnost

Podujatie organizuje spolu s partnermi Hotelová akadémia v Prešove, ktorá dlhodobo vychováva nádejných barmanov, baristov a kvalitných gastronómov. Doterajších ročníkov súťaže sa zúčastnilo viac ako 2 000 mladých barmanov z 21 krajín Európy, a tiež spoza oceánu z Mexika.

drink, coffee__a href=_https___www.freepik.com_Images of drinks by KamranAydinov on Freepik

Barmanská súťaž sa bude konať v priestoroch športovej haly Hotelovej akadémie na Okružnej ulici v stredu 25. októbra 2023 od 9.00 do 16.00 a je prístupná pre širokú verejnosť. V ten istý deň škola otvorí svoje brány pre návštevníkov a pripraví jedinečný deň otvorených dverí plný prezentácií, workshopov a ochutnávok.

Súťaž v príprave kávy a kávových nápojov a tiež v príprave slávnostných tabúľ sa uskutoční o deň skôr, 24. októbra.

Viac informácií: www.eurocup.sk

 

POZRI TIEŽ:

Prešov

Metropolou severovýchodného Slovenska, ktoré v sebe skrýva jedinečnosť a kultúrnu zmes Slovákov, Poliakov, Ukrajincov a Rusínov, je PREŠOV, mesto s bohatou minulosťou a dynamickou súčasnosťou.

 

Nová rozhľadňa pri Údole

Vyhliadková veža je umiestnená v blízkosti cyklotrasy spájajúcej Údol s obcou Plaveč. Okolie obce Údol je tiež známe prírodnou pamiatkou Údolské skalky

Údolie smrti a Dukla: Dotyk vojnovej histórie

Vydajte sa za históriou do regiónu pod Duklou. Vojnových dejín sa tu môžete doslova dotknúť a naplno ich precítiť.