Z Popradu sa už lieta do londýnskeho Stanstedu

Z Popradu sa už lieta do londýnskeho Stanstedu

Z letiska Poprad – Tatry lieta od 1. novembra 2023 nová pravidelná linka na londýnsky Stansted. Leteckú linku s cieľom prilákať pod Tatry viac turistov spúšťa popradské letisko v spolupráci so  spoločnosťou Ryanair.

Nva letecka linka Poprad - Stansted (4)

Nové letecké spojenie v rámci incomingového projektu s cieľom prilákať pod Tatry viac turistov podporil aj Prešovský samosprávny kraj v spolupráci s KOCR Severovýchod Slovenska a dve oblastné organizácie cestovného ruchu OOCR Región Vysoké Tatry a OOCR Liptov.

Linka premáva 2x do týždňa – stredy a soboty. Na Sviatok všetkých svätých priletelo pod Tatry približne 120 ľudí, do Stanstedu odletelo z Popradu plné lietadlo so 190 cestujúcimi.

Nva letecka linka Poprad - Stansted (3)

Pre turistov z celého sveta sa vďaka tomu otvára možnosť priletieť priamo do Vysokých Tatier. "Toto letecké spojenie vzniklo, aby sme Tatry spropagovali v celom svete. Na druhej strane nie je to len o Tatrách, ťažiť z toho bude aj Liptov, Slovenský raj, Pieniny a celý Prešovský kraj," uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lucia Blašková.

Popradské letisko má podľa nej výhodu v tom, že sa nachádza v bezprostrednej blízkosti lyžiarskych stredísk a horských destinácií.

FB_IMG_1698865002873

Marketing nového spojenia okrem OOCR Región Vysoké Tatry finančne podporil aj OOCR Liptov a Prešovský samosprávny kraj v spolupráci s KOCR Severovýchod Slovenska. "Jednou z našich vízií je ešte viac toto letisko podporiť. Vnímame ho ako strategické a jednou z možností je aj náš opätovný vstup do letiska na pozícii akcionára," upozornil podpredseda PSK Štefan Bieľak.

Stansted predstavuje letiskový hub s napojením na ďalších 100 destinácií prevádzkovaných spoločnosťou Ryanair. Vytvára tak unikátnu leteckú dopravnú sieť a pre regionálne letisko Poprad-Tatry obrovskú príležitosť. Výhodou je aj spustenie marketingovej kampane na 100-miliónovú databázu cestujúcich spoločnosti Ryanair. 

  Vysoké Tatry. Foto: Marek Hajkovký, OOCR Región Vysoké Tatry
Vysoké Tatry. Foto: Marek Ha...

 

POZRI TIEŽ:

Jeseň vo Vysokých Tatrách je nádherná

Pozrite si tipy na jesenné výlety v nádherných Vysokých Tatrách. Turistika v obklopení štítov a farieb, zážitky a wellness. Nechajte sa inšpirovať.

Užite si farby v Pieninách a na severnom Spiši

Pozývame vás do regiónu severného Spiša a Pienin, kde príroda je stále neporušená a možností veľa. Prinášame vám niekoľko tipov na jesennú turistiku a oddych.

Jesenné cestovanie po Spiši

Naplánujte si voľné dni počas jesene na Slovensku. Predstavujeme vám niekoľko tipov na jesenné výlety na Spiši. Ponuku plnú historických skvostov dopĺňa malebná príroda, ktorá pozýva na príjemné jesenné prechádzky.