Jeseň vo Vysokých Tatrách je nádherná

Jeseň vo Vysokých Tatrách je nádherná

Jesenné dni lákajú na prechádzky a turistiku

Aj keď sa blíži zimná sezónna uzávera niektorých najmä vyššie položených chodníkov, sediel a štítov (od 1. novembra 2023  do 14. júna 2024), to však neznamená, že vysokohorské prostredie je kompletne uzatvorené. Všetky chodníky, ktoré vedú k vysokohorským chatám sú však celoročne otvorené. Využite svoj voľný čas a v prípade pekného jesenného počasia si naplánujte trasu na jednu z nich.

Jesen_Vysoke Tatry_OOCR Región Vysoké Tatry

Tipy na jesennú turistiku vo Vysokých Tatrách:

Rodinný výlet k Vodopádu Skok - Jednoduchá jesenná turistika

Začnite na Štrbskom Plese, kde máte možnosť jednoducho prísť električkou alebo parkovať na dostupných parkoviskách. Chodník vedúci k úchvatnému Vodopádu Skok začína na rázcestníku na odbočke k sedačkovej lanovke na Chatu pod Soliskom. Pokračujte po pravej strane areálu lanoviek do Mlynickej doliny vinúcej sa pomedzi Predné Solisko a Patriu.

Vodopád Skok_Vysoké Tatry

Celá túra k Vodopádu Skok trvá len 1,35 hodiny a vedie vás po žltej turistickej značke. Táto trasa je prístupná počas celého roka. V letných mesiacoch môžete pokračovať ďalej po žltej turistickej značke k Plesu nad Skokom až na Bystrú lávku a Wahlenbergove plesá. V zimných mesiacoch sa výlet pri vodopáde končí, keďže chodník je mimo sezónu uzavretý.

Jeseň na Chate pri Zelenom plese

V jesennom období si užite nezabudnuteľný výlet do vysokohorskej chaty pod severnou stenou Malého Kežmarského štítu - Chata pri Zelenom plese, známa aj ako Brnčalka v Doline Zeleného plesa.

Chata pri Zelenom plese I. Bohuš_OOCR RVT

Vaša dobrodružná cesta začne z Bielej vody, nasledujúc žltú turistickú značku cez Rázcestie nad Matliarami, kde sa neskôr stretnete s modrou a žltou značkou, vedúcou okolo Šalviového prameňa v Doline Zeleného plesa, až priamo k útulnej chate pri Zelenom plese. Celý výstup k chate vám zaberie približne 2,5 hodiny.

Pavol Barabáš Chata pri Zelenom plese cez babie leto

Po príchode na chatu si môžete užiť zaslúžený oddych a pochutnať si na teplej polievke alebo sladkej parenej buchte. Jesenný výlet na Chatu pri Zelenom plese vás pohltí nádhernými jesennými farbami a magickou atmosférou tejto úchvatnej oblasti Tatier.

Výhľady z vtáčej perspektívy

Pre tých, ktorých viac láka teplé občerstvenie alebo výhľady do doliny, ako samotná turistika sú zas v prevádzke obľúbené lanovky. Očarujúce výhľady v pohodlí kabínky zavŕši pekná fotka pri zasneženej kosodrevine. Skalnaté pleso, Solisko, Hrebienok alebo Lomnický štít sú tak na dosah naozaj každému. Výlety však netreba odkladať, od novembra budú priebežne na lanových dráhach prebiehať každoročné technické údržby.

Lanovka Lomnický štít_OOCR RVT

Voda zahreje a lieči

Pobyt na čistom tatranskom vzduchu je nakoniec možné zavŕšiť horúcimi bublinkami vo voňavom wellnesse. Načerpajte energiu pred zimou, doprajte si relax vo vírivkách, nechajte sa rozmaznávať masážami a zohrejte sa v saune.

AquaCity Poprad_Blue Sapphire_Bazeny

Región Vysoké Tatry ponúka naozaj pestrý výber masáží, sáun, bazénov i tobogánov pre deti. Všetko na jednom mieste sa však dá zažiť v Aquacity Poprad. Okrem toho nechýbajú ani zaujímavé galérie a múzeá, plné atrakcií, zážitkov a nadšenia či pohodlné reštaurácie plné gastronomických nadšení.

Pozrite si pestrú ponuku Vysokých Tatier na www.regiontatry.sk

 popradske pleso2

Spoznaj a zaži Tatry s novou kartou zľav – TATRY CARD

Regionálna karta TATRY Card je kľúčom k Vašim novým zážitkom v Regióne Vysoké Tatry, s ktorou môžete „ochutnať“ a vyskúšať rôzne aktivity, ktoré náš región ponúka.

Plánujete jesennú dovolenku vo Vysokých Tatrách?

Vyberte si ubytovacie zariadenie, ktoré poskytuje Tatry card a využite možnosť si kartu zliav zakúpiť priamo u nich. Zoznam prevádzok nájdete TU! https://tatrycard.tatry.sk/distribucne-miesta

Samozrejme to nie je jediná možnosť a kartu si viete online kúpiť z pohodlia vašej obývačky kedykoľvek tu: https://tatrycard.tatry.sk/

S touto kartou cestuješ neobmedzene a máš 25 % zľavu do reštaurácií či na zážitky

Čo tak urobiť si  výlet do Vysokých Tatier ekologickou neobmedzenou dopravou na trasách TEŽ, či ozubnicovej dráhy a vyskúšať regionálnu kartu TATRYCARD, ktorá vstupuje do zimnej sezóny ? Vďaka nej si užijete množstvo zážitkov, zliav a benefitov až do výšky 25% vo vybraných prevádzkach v regióne Vysoké Tatry.

Peter Keruľ - Tatranské zlato_Štrbské pleso_fotosúťaž Choď a foť

Inšpirujte sa skvelými tipmi od nás kde využiť Tatry card:

Pre malých aj veľkých:

Tricklandia - www.tricklandia.sk/sk/home/

Tricklandia

Pre milovníkov histórie a zimných športov:

Ski museum - /www.tatry.sk/tipy-na-vylety/muzea-a-galerie/ski-museum-tatranska-lomnica/

SKI museum

Najlepšie steaky nájdete:

Starý Šmakovec - www.centralsmokovec.sk/menu/

Pre chvíle zábavy nielen s priateľmi:

Footpool – Tatranská Štrba - www.rysyhotel.sk/sk

TATRY CARD logo 3

Ďalšie skvelé nezabudnuteľné prevádzky a zážitky nájdete tu - https://tatrycard.tatry.sk/

Ak tieto miesta ešte nepoznáte, verte, že teraz je ten čas ich všetky navštíviť.

Zdroj: OOCR Región Vysoké Tatry

 

POZRI TIEŽ:

Jesenné cestovanie po Spiši

Naplánujte si voľné dni počas jesene na Slovensku. Predstavujeme vám niekoľko tipov na jesenné výlety na Spiši. Ponuku plnú historických skvostov dopĺňa malebná príroda, ktorá pozýva na príjemné jesenné prechádzky.

Užite si farby v Pieninách a na severnom Spiši

Pozývame vás do regiónu severného Spiša a Pienin, kde príroda je stále neporušená a možností veľa. Prinášame vám niekoľko tipov na jesennú turistiku a oddych.

Plnofarebná jeseň v Prešovskom kraji_1640x624 px

TOP výlety:

Všetky výlety