Nepoznané Tatry - čarovné miesta podhoria

Nepoznané Tatry - čarovné miesta podhoria

Objavte krásne miesta v podhorí Tatier

Podhorie Vysokých Tatier ponúka nespočetné množstvo čarovných a nepoznaných miest, ktoré dovolenkári môžu v lete 2023 spoznať modernou a zábavnou formou.

Na 43 menej známych miestach nájdu informačné tabule o danej lokalite a vďaka interaktívnemu QR kódu sa prekliknú na web stránku s informáciami o lokalite. Získajú aj unikátny kód na získavanie bodov v celosezónnej súťaži. Stačí navštíviť aspoň 5 čarovných miest, zapísať si heslá uvedené na informačnej tabuli a zapojiť sa do súťaže o skvelé ceny.

Studený potok

Či sa návštevníci vyberú na jednodňový výlet, na víkend alebo aj dovolenku, prekvapí ich množstvo nepoznaných a pritom atraktívnych lokalít v podhorí Tatier. Môžu si dopriať pohyb v lese, na lúkach, popri potôčikoch s nádhernými výhľadmi na tatranskú panorámu na čerstvom vzduchu pri speve vtákov a šume lístia. Vďaka mapkám a novým značeniam návštevníci spoznajú čarovné miesta podľa tém, ktoré sú pre nich najpríťažlivejšie:

1. trasa: Za dávnou históriou pod Tatrami
2. trasa: Zdravá voda pod Tatrami
3. trasa: Najkrajšie výhľady na Tatry
4. trasa: Tatranské unikáty

Už len zhlboka dýchať a užiť si spolu s rodinou a priateľmi očarujúcu podtatranskú prírodu!

OOCR VTP_Letna sutaz2023

Pozrite si všetky miesta

Okrem nenáročných prechádzok k archeologickému nálezisku vo Veľkom Slavkove, či návštevy Batizovskej izby s ukážkami bývania a života ľudí pred viac ako 100 rokmi, môžu hostia objaviť zachovalé fresky a obrazy v kostoloch, vyskúšať jazdu na koni v Mengusovciach a aj na koči vo Veľkej Lomnici. Nacvičiť si odpaly pod vedením golfového trénera vo V. Lomnici, vyfúknuť vianočnú guľu v Glass ateliéri v Štôle, ochutnať čerstvú bryndzu a žinčicu v Liptovskej Tepličke, pozrieť si partizánsky bunker vo Vernári....

Starolesnianska vyhliadka

Počas leta bude niekoľko folklórnych festivalov či už v Liptovskej Tepličke, Vernári, Kravanoch a na záver leta Balónová fiesta vo Veľkej Lomnici.

Hojdačka-Vernár_Juraj-Chovanak

Zámerom projektu Nepoznané Tatry je vytvárať dlhodobo atraktívne cieľové miesta krátkych výletov v bezprostrednej blízkosti ubytovacích kapacít v podhorí. Návštevníci regiónu tak môžu bez potreby dopravy po regióne vyjsť na krátky výlet pri svojom apartmáne či penzióne. Vnímame trend, že opakovaní návštevníci regiónu hľadajú nové tipy na neznáme miesta pod Tatrami,“ povedal Juraj Chovaňák, spoluautor projektu, ktorý v minulých 2 rokoch vypracoval Stratégiu rozvoja cestovného ruchu a akčný plán do roku 2030.

oddychove-miesto-Skvrkovec-str-1_Katarina-Fedorova

„Vidíme, že po náročnom období ´kovidu´ rastie záujem ľudí opäť zmysluplne tráviť voľný čas v prírode. A najmä rodiny s deťmi uprednostňujú nenáročné aktivity, pohyb v lese, pri vode, spoznávanie historických miest. Vďaka dotácii Ministerstva dopravy SR tak naše členské obce dostávajú marketingovú aj logistickú podporu na úpravu a propagáciu vybraných čarovných miest s výhľadmi na tatranskú panorámu,” povedal Mgr. Peter Duda, predseda predstavenstva OOCR Vysoké Tatry - Podhorie.

Projektom Nepoznané Tatry - čarovné miesta podhoria sme plynule nadviazali na aktivity z minulých 2 rokov, keď sme aj napriek pandemickej situácii prilákali návštevníkov na prechádzky po podtatranskej prírode aj vďaka aktivite Pohybom si ma nájdi a vybudovali niekoľko vyhliadok s fotodomčekami,” uviedla Danka Velecká, výkonná riaditeľka OOCR Vysoké Tatry – Podhorie.

Viac informácií

9. 7. 2023, Zdroj a foto: OOCR Vysoké Tatry - Podhorie

 

POZRI TIEŽ:

V Prešovskom kraji čaká rodiny hravé leto

Tipy na výlety vytvorené na mieru rodinám s deťmi a rekordný počet zapojených zariadení prináša počas leta 2023 projekt Legendarium.

Do Vysokých Tatier verejnou dopravou

Prešovský samosprávny kraj vyzýva turistov a dovolenkárov, aby na prepravu do Vysokých Tatier využili verejnú dopravu. Dôvodom sú prebiehajúce práce od Podbanského po Tatranské Matliare .

TOP výlety:

Všetky výlety