Úspešné otvorenie výstavy detských prác

Úspešné otvorenie výstavy detských prác

PREŠOV (18. 2. 2019) - V detskej knižnici Slniečko v Prešove sa v piatok 15. 2. 2019 uskutočnilo dlhoočakávané otvorenie výstavy detských diel na tému Cestopis z kraja kultúrnych pamiatok. Otvorenie bolo spojené s odovzdávaním cien a besedou so  spisovateľkou Gabrielou Futovou, ktorá nad súťažou prevzala záštitu. Výstava detských prác v knižnici je prístupná širokej verejnosti.

Podujatie sa tešilo veľkej účasti, deti so  svojimi rodičmi i učiteľmi prišli z rôznych kútov Slovenska a niektorí merali skutočne dlhú cestu, čo si nesmierne vážime.

 Hojná účasť v detskej knižnici Slniečko
Hojná účasť v detskej kni...

Súčasťou programu bola aj beseda s obľúbenou spisovateľkou Gabrielou Futovou. Do debaty sa zapojili deti, ale aj dospelí a kládli spisovateľke zvedavé otázky. Tá im prezradila, aké boli jej spisovateľské začiatky, ktoré miesta v Prešovskom kraji obľubuje a ako tvorí svoje úspešné knihy.

 Beseda s obľúbenou spisovateľkou Gabrielou Futovou
Beseda s obľúbenou spisovat...

Absolútnym víťazom súťaže Cestopis z kraja kultúrnych pamiatok  sa stal Roman Kristín z Lučenca, ktorý okrem iného získal ocenenie spisovateľky G.Futovej za najlepší cestopis a taktiež vzácne opálové pero od Slovenských opálových baní.

 Roman Kristín s rodinou
Roman Kristín s rodinou

 Spoločná fotografia víťazov súťaže
Spoločná fotografia víťaz...

Veríme, že túžba objavovať krásy Prešovského kraja neutíchne, práve naopak, bude stále rásť! Už teraz pre deti pripravujeme nové letné pokračovanie súťaže LEGENDARIUM.  

Kompletné výsledky súťaže

 

Čítaj viac:

Zima v Bardejove a Svidníku. To nie sú len pamiatky

Bardejovské Kúpele, Bardejov a Svidník v zime ponúkajú wellness, históriu aj bežky

História nie je nuda. Presvedčíte sa o tom v kraji pod Duklou

Aj v chladnejšom období majú priaznivci vojenskej histórie na severovýchode Slovenska možnosť navštíviť množstvo zaujímavých miest.

Sedem tipov na zimné výlety v Pieninách

Oddýchnite si v prírode, objavte kultúrne pamiatky, nadýchajte sa čistého vzduchu na severnom Spiši a v Pieninách.